Filter
 • Kidanje magistralnog vodovodnog voda

  Zbog klizišta pored magistralnog puta Babušnica-Pirot između Donjeg i Gornjeg Krnjina, juče u popodnevnim satima došlo je do kidanja magistralnog vodovodnog voda, pa su bez vode ostali potrošači u Gornjem Krnjinu i selu Vojnici. Ekipe JKP „Komunalac“ Babušnica sanirale su oštećenja pa je snabdevanje potrošača vodom u ovim selima je normalizovano u prepodnevnim satima. Taкođe iz JKP „Komunalac“ obaveštavaju da je

  ...
 • Kilometar kose

  Nedavno je na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta humanitarna akcija

  КК Бабушница

  Пошто је укинуто ванредно стање, такмичење у Летњој мушкој регионалној кошаркашкој лиги ће се наставити у складу са терминима и временским условима како се трајање такмичења не би сувише одужило и угрозило регуларност такмичења. Кошаркаши Бабушнице који се такмиче у овој лиги, одиграће сутра у спортскох хали „Кеј“ у Пироту утакмицу трећег кола, у којој ће се од 17 часова састати са екипом Кошаркашког клуба Пирот 2. Раније одложени сусрет другог кола између кошаркаша Бабушнице и КК Зицер из Бора одиграће се у недељу, 1. јуна у Бабушници. Сусрет је заказан за  12.30 часова на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице.  

 • KMF

  U 12. kolu Regionalne FUTSAL lige KMF „Babušnica 2011“ poražen je u subotu kao domaćin  u Beloj Palanci od ekipe KMF „BSK“ iz Bujanovca rezultatom 8:1. U 13. kolu ekipa KMF „Babušnica 2011“ gostuje u Bujanovcu ekipi KMF „Zufo“.

  9. mart 2015.

   

 • КМФ Бабушница

  Фудбалери КМФ „Бабушница 2011“, у премијерном сусрету првенства Регионалне ФУТСАЛ лиге, поражени су као домаћини у Белој Паланци у сусрету другог кола од екипе КМФ Јастребац из Блаца резултатом 5:2. У трећем колу наредног викенда екипа КМФ „Бабушница 2011“ гостује у Бујановцу екипи КМФ „БСК“.  

 • КМФ Бабушница 2011

  Екипа КМФ Бабушница 2011 гостоваће сутра у Нишу где ће се у сусрету 12. кола Регионалне ФУТСАЛ лиге састати са екипом КМФ ВИК Наисус 2. Почетак сусрета заказан је за 21 час.

 • KMF Babušnica na sedmom mestu

  U četvrtom kolu Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ zabeležila je prvu prvenstvenu pobedu, pošto je juče kao domaćin u Beloj Palanci pobedila ekipu KMF“Zufo“ iz Bujanovca rezultatom 5:4. Nakon prve pobede ekipa KMF „Babušnica 2011“ zauzima sedmo mesto na tabeli sa 3 osvojena boda, koliko ima i šestoplasirana ekipa KMF „Gurgusovac“ iz Knjaževca, kojoj babušnička ekipa gostuje predstojećeg vikenda u okviru petog kola.

 • KMF Babušnica 2011- 15. kolo

  U 15. kolu  Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ gostuje lideru na tabeli, ekipi KMF „Banjica“ iz Bele Palanke. Komšijski derbi, i susret dve ekipe koje svoje utakmice domaćinstva igraju na istom mestu, igra se u ponedeljak, 30. marta u Sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci, a početak je zakazan za 18.00 časova.

  26. mart 2015.

 • Колективна изложба под називом „Рат“

  Поводом обележавања стогодишњице од почетка Првог Светског рата, у Галерији Дома културе Бабушница у петак, 5. септембра биће отворена колективна изложба слика бабушничких ликовних стваралаца под називом „Рат“.  Отварање изложбе,  на којој ће 15 ликовних стваралаца изложити преко 20 радова је у 19 часова.

 • Komisija za dodelu Svetosavskih nagrada

  Komisija koja će razmatrati predloge za dodelu Svetosavske nagrade održaće u ponedeljak, 26. januara sastanak na kome će izabrati kandidate za ovo priznanje. Ove godine biće dodeljene Svetosavske nagrade u tri kategorije: u kategoriji učenika, radnika škole i predškolske ustanove, i obrazovnih ustanova. Komisiji koju je obrazovao predsednik opštine Saša Stamenković svoje predloge kandidata za ovo visoko priznanje dostavili su: OŠ „Despot Stefan Lazarević“ Babušnica i OŠ „Bratstvo“ Zvonce. Predloge kandidata za dodelu Svetosavske nagrade biće upućen Opštinskom veću na usvajanje. Nagrade će uručiti predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković.

 • Конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама у општини Бабушница

  Конкурс и конкурсну документацију можете преузети овде
  15. децембар 2017. године

 • Конкурс за упис ученика у први разред средње школе

  Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Србији за школску 2014/2015. годину. Конкурсом је предвиђено да Гимназија „Вук Караџић“ у Бабушници  у школској 2014/2015. години упише једно одељење са тридесет ученика. У техничкој школи, као и ранијих година, у четворогодишњем смеру машински техничар моторних возила биће места за тридесет ученика, док ће у трогодишњим смеровима Аутомеханичар и бравар бити места за по петнаест ученика. Према календару уписа у први разред средње школе, за 2014/2015 годину, пријемни испити ће бити  прво одржани за ученике који конкуришу за упис у уметничке школе, школе за ученике са посебним способностима, као и школе у којима се део наставе одвија на страном језику. Они полажу пријемни испит од 31. маја до 9. јуна, након чега их чека и тродневни завршни испит, на који излазе сви ученици. Мала матура

  ...
 • Конкурси за упис у Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије

  Министарство одбране расписало је конкурс за упис младића и девојака у војне школе за нову школску годину а, први пут, у Војну гимназију примаће се и ученице.

  Конкурси за упис у Војну гимназију, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије отворени су до 31. марта. 

  У Војну гимназију биће примљено 90 ученика и ученица, у Војну академију њих 50, а на школовање на Медицинском факултету ВМА 25 кадета и кадеткиња.

  Од ове године новина је што се

  ...
 • Конституисан Савет за здравље општине Бабушница

  Данас је одржана седница Савета за здравље општине Бабушница на којој је конституисан овај савет и усвојен Пословник за здравље општине Бабушница.

  Чланови Савета за здравље општине Бабушница испред локалне самоуправе су др Славољуб Костић и Саша Цветановић,  др Љубиша Илић испред Дома здравља „Др Јован Ристић“ Бабушница, Милан Стаменковић из Удружења грађана-корисника услуга, и Душица Митровић из Републичког фонда за здравствено осигурање, филијала Пирот радна јединица Бабушница.

  Савет за здравље општине Бабушница ће у

  ...
 • Kontrola projektnih aktivnosti

  Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština Marija Mijatović, Ana Rajković i Vladimir Zafirović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Predrag Simić juče izvršili kontrolu projektnih aktivnosti na realizaciji projekta „Čista životna sredina za bolji život u opštini Babušnica“ koji se relizuje u okviru programa Exchange 4. Projktne aktivnosti su ocenjene pozitivno, a na sastanku sa članovima Projektnog tima opštine Babušnica doneta je odluka o raspoređivanju suficita koji se pojavio u toku relizacije projekta. Jedan deo suficita biće namenjen za kupovinu abrol kontejnera, zapremine 30 metara kubnih u cilju smanjenja troškova transporta odvoženja smeća na Regionanalnu sanitarnu deponiju u Pirotu. Drugi deo suficita biće upotrebljen na

  ...
 • Корисницима дечијег додатка

  Корисницима дечијег додатка сутра истиче рок за доставу потврде о редовном школовању деце за школску 2014/2015. годину. Сви који још нису доставили потврде о редовном школовању деце, могу то учинити још сутра у времену од 6.30 до 14.30 часова Одсеку за друштвене делатности, заједничке и скупштинске послове Општинске управе општине Бабушница.  

  30.10.2014.

 • Кошаркаши победом почели првенство

  Кошаркаши Бабушнице победом су започели првенство у Летњој регионалној лиги. Они су јуче на свом терену савладали екипу Кошаркашког клуба Вукови из Мерошине убедљивим резултатом 74:50.

 • Кошаркашки клуб Бабушница

  У 6.колу Летње регионалне кошаркашке лиге кошаркаши Бабушнице састаће се у четвртак, 12. јуна на свом терену са екипом и КК Пирот 2. Сусрет се игра на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице од  од 17. часова. 

 • Кошаркашки клуб Бабушница

  Кадети КК Бабушница у оквиру четвртог кола групе три Регионалног првенства, гостују у сутра у Белој Паланци, где ће се од 15.30 часова у спортској хали „Врело“ састати са кадетима КК Младост Весна. У сусрету првог кола Регионалног првенства када су се ове екипе крајем прошлог месеца састале у Бабушници, кадети из Беле Паланке славили су резултатом 69:57.  

 • Kup Srbije za Pirotski okrug

  U okviru Kupa Srbije za Pirotski okrug, šahisti Šahovskog kluba „Lužnica“ odigraće meč, u nedelju 8. marta, protiv šahista „Jedinstva“ iz Bele Palanke.  Meč se igra u Sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci sa početkom u 10.00 časova. 

  4. mart 2015.