Filter
 • Купалишни комплекс и базен данас нису радили

  Због прекида у водоснабдевању Бабушнице, Купалишни комплекс и базен у данас нису радили. Разлог за то је,  по речима Миљана Тодоровић, директора Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница која управља овим објектом, немогућност пуњења дезифекционих баријера, коришћење тушева и  тоалета. Пошто је данас снабдевање водом нормализовано базен у Бабушници сутра ће поново бити у функцији. Радно време Купалишног комплекса је од 10 до 19 часова. 

 • Летња регионална кошаркашка лига

  У првом колу Летње регионалне кошаркашке лиге, кошаркаши Бабушнице  дочекују у недељу, 11. маја на свом терену екипу Кошаркашког клуба Вукови из Мерошине. Утакмица на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице, а почетак сусрета је у 16 часова.

 • Летње одржавање локалних путева

  У току су радови на летњем одржавању локалних асфалтних и макадамских путева општине Бабушница. Радове на санирању и крпљењу ударних рупа асфалтних путева изводи Предузеће за путеве „Ниш“, док на санирању оштећења и поправкама локалних макадамских путева ради предузеће „М-Коп“ из Бабушнице, кажу у Дирекцији за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница. Ових дана стручне службе Дирекције обилазе локалне и махалске путеве на територији општине Бабушница, како би извршиле процену штете изазване  бујицама након обилних падавина.  Према првим извештајима, највеће штете претрпели су путеви у МЗ Стрелац, Студена и Вучи Дел. У којим још  Месним заједница има оштећених путева, и колика је процењена штета знаће се када стручне службе Дирекције заврше рад на терену и поднесу Извештај. Потом ће се, како кажу у Дирекцији,

  ...
 • Локална пореска администрација

  Локална пореска администрација општине Бабушница обавештава предузетнике, предузетнике који су у међувремену одјавили своје самосталне делатности и правна лица, да до 31. децембра текуће године имају могућност измирења заосталих обавеза по основу Самодоприноса из прихода лица која се баве самосталном делатношћу и Комуналне таксе за истицање фирме на пословном простору. Ради се о дуговањима по овим основама која потичу од пре 2012. године, а чијим измирењем у назначеном року стичу право отписа камате на постојећи дуг. Уколико порески обвезници не измире заостала дуговања у предвиђеном року, поред зарачунавања пореске камате, Локална пореска администрација биће принуђена да своја потраживања наплати принудним путем  уз трошкове принудне наплате, кажу у Локалној пореској администрацији. Истовремено, обавештавају грађане да је рок за уплату четврте

  ...
 • Лужница гостује у Лесковцу

  Фудбалери Лужнице у оквиру осмог кола Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије непријатно су изненадили своје навијаче, пошто су у суботу на свом терену претрпели тежак пораз од екипе Пусте Реке из Бојника резултатом 3:0. Лужници је ово други пораз у низу, а трећи укупно у претходних осам одиграних сусрета, чиме је са треће, пала на седму позицију на табели. Поред кризе резлтата, очигледна је и криза игре, недостатак борбености и индолелнтан однос играча према игри. На руководству клуба и стручном штабу је да под хитно упале све аларме и предузму неопходне кораке, како би се серија пораза и лоша форма прекинули, а Лужница вратила на победничке стазе и у врх табеле

  ...
 • Лужница задржава друго место на табели

  Стонотенисерке Лужнице, поражене су у Пожеги у дербију 11.кола Друге лиге Србије-група југ од истоимене екипе резултатом 4:1. И поред пораза Лужница остаје на другом месту на табели са реалним шансама да ту позицију здржи до краја првенства, што би јој омогућило бараж за улазак у Прву лигу Србије.

  Стонотенисери Лужнице свој првенствени сусрет 11. кола у

  ...
 • Лужничани у Београду

  Годишња скупштина Удружења „Лужничани у Београду“ и заједничко завичајно окупљање и дружење „Лужничко вече 2014“ одржаће се у суботу 29. новембра, у ресторану Дома војске у Београду са почетком у 18.00 часова. У оквиру програма наступ ће имати школске позоришне трупе из Бабушнице, а биће одржана и промоција књиге „Мешење и готвење у Лужницу“ аутора Анкице Николић. Цена овогодишњег дружења по особи је 1.700 динара, а уплата се врши искључиво на жиро рачун удружења.

 • Лужнички мегдан

  Трећи по реду зимска авантуристичка трка „Лужнички мегдан“ одржаће се од 23. до 25. јануара. Ове године „Лужнички мегдан ће бити одржан само на територији општине Бабушница, а старт трке је на Власинском језеру. По речима Марка Николића, организатора трке, све је спремно за почетак Лужничког мегдана. Одређена је траса трке, на траси има снега, а биће га и у петак када званично почиње трка. За трку су пријављена четири тима: „Високогорци“ из Црне Горе, Вилд Србија из Београда, „Огњени вукови“ из Београда и „Медијана“. За победнике трке обезбеђене су награде, медаље и плакете. Тимови за мегдан биће опремљени само неопходном опремом и морају да пређу одређену трасу на којој их чекају различити задаци. Први је „Дан издржљивости“ у коме ће тимови морати да пређу близу 30 километара на турно скијама и са ранчевима на леђима, а имаће и посебне задатке које ће морати да

  ...
 • LUŽNIČKI MEGDAN

  Savez ekstremnih sportova Srbije uputio je poziv za učešće na drugom „Lužničkom megdanu“ koji će se 24. i 25. januara tekuće godine. Prijavljivanje ekipa trajedo 15. januara, a do tada je i rok za uplatu kotizacije koja iznosi 20 evra po timu. Planom organizatora, okupljanje timova za trku biće u planinarskom domu na Vlasinskom jezeru u petak, 23. januara, odakle će u subotu, 24. januara u 5.00 časova uslediti i start trke. Pored Turističke organizacije opštine Babušnica, u organizaciji trećeg „Lužničkog megdana“ učestvuju Savez ekstremnih sportova Srbije i Sportsko udruženje Fristajler iz Beograda. Aktivno učešće, logističku i materijalnu pomoć pružaju Predeo izuzetnih odlika „Vlasina“, „Infoteam“, „Sport Depot“ i „Red bull“.

  ...
 • Лужнички мегдан

  Јуче је одржан, други по реду, „Лужнички мегдан“. На старту трке учествовало је шест тимова, а само су две екипе завршиле трку. Прва кроз циљ је прошла екипа Уги Тихи Кора из Ниша, у саставу: Жељко Ћорић, Игор Вуковић и Ненад Митровћ, док је друго место  освојила екипа „Медијана“, такође из Ниша. Почетак трке је био у селу Поганово а циљ у селу Стол . Дужина стазе је била око 60 километара. Овогодишњу трку „Лужнички мегдан“ организовали су Удружење екстремних спортова „Фристајлера“ из Београда, Туристичка организација општине Бабушница и Јавно предузеће Спортско туристички центар из Димитровграда.

 • Лужнички мегдан у недељу

  Лужнички мегдан, који је требало да се сутра, померен је за недељу, 13. април. Трка ће трајати један дан. Старт трке ће бити у селу Поганово а циљ у селу Стол. Трка ће имати три етапе са одређеним задацима.  Дужина етапе је око 60 километара. Тим се састоји од три члана. Пријава екипа траје до 4. априла. Такмичари млађи од 18 година морају имати судски оверену дозволу родитеља за учешће у трци. Организатори овогодишњег, пролећног, Лужничког мегдана су Удружење екстремних спортова Фристајлер из Београда и Туристичка организација општине Бабушница.

 • Лужнички фестивал

  Лужнички фестивал „Луфес 2014“ биће одржан у уторак и среду, 12. и 13. августа на спортском центру у Бабушници. Прве вечери фестивала са почетком од 21 час одржаће се такмичење певача аматера у народној и забавној  музици, чија музичка пратња ће бити  бабушнички бенд „Сок од шљива“, а биће изабрана и најлепша девојка фестивала.. Посетиоци фестивала имаће прилику да погледају и  наступ етно групе Ћилим“ из Пирота, као и ревију етно колекције Удружења

  ...
 • Mala škola muzike

  U okviru realizacije projekta „Mala škola muzike“ , Udruženje za negovanje kulturno muzičkog stvaralaštva „Lukul“ iz Babušnice organizuje „Malu školu muzike“. U muzičkoj radionici deca i svi zainteresovani će se upoznati sa muzičkim instrumentima, a imaće i priliku da ovladaju sviranjem na gitari, bas gitari, bubnjevim i klavijaturi. „Mala škola muzike“ biće održana u prostorijama Doma kulture Babušnica, a sve informacije zainteresovani mogu dobiti na telefone: 069-383-363-0, 064-33-58-348. Projekat „Mala škola muzike“ se realizuje sredstvima iz budžeta opštine Babušnica za 2014. Godinu, a koja su opredeljena za finansiranje projekata od javnog interesa, a na osnovu raspisanog konkursa. Vrednost projekta je 450.000 dinara.

  ...
 • Mart na Moriču

  Planinarski klub „Ruj 1706“ iz Babušnice u nedelju 29. Marta organizuje odlazak na 7. Tradicionalni  uspon pod nazivom „Mart na Moriču“. Ovu tradicionalnu planinarsku akciju organizuje Planinarsko društvo „Morič“ iz Vlasotinca. Učesnici uspona imaće mogućnost izbora duže staze od 12 kilometra i kraće staze u dužini od 10 kilometara. Cilj uspona je vrh  Morič visine 877 metara. Nakon završetka akcije organizator uspona će svim učesnicima prirediti opštenarodno veselje u selu Kopilnici. Polaznak učesnika uspona na Morič je u nedelju, 29. Marta sa parkonga ispred zgrade opštine Babušnica.

  ...
 • Maskenbal

  Kancelarija za mlade opštine Babušnica i učenici Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Babušnice organizuju u ponedeljak, 16. febuara u diskoteci „Laguna plus“ u Babušnici MASKENBAL žurku povodom tradicionalnog obeležavanja Dana zaljubljenih. Program će pratiti „AZZURO BAND“ iz Leskovca.

  13. februar 2015.

  Међународни сајам пољопривреде

  Међународни пољопривредни сајам одржаће се од 20. до 26. маја на Новосадском сајму, најавили су организатори. Земља партнер овогодишњег сајма је Холандија, која ће представити компаније из аграрне производње, а у организацији Министарства пољопривреде Холандије биће организована и панел дискусија "Европски трендови у пољопривреди". У оквиру сајма биће организована изложба пољопривредне механизације и национална изложба стоке, која се традиционално организује под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине Србије, као и изложба органске производње. Међународни пољопривредни сајам се организује 81. пут је и он је водећи сајам из области агробизниса на простору Западног Балкана и Југоисточне Европе. Како је раније најављено, пољопривредни сајам у Новом Саду ће посетити и привредна делегација из Уједињених Арапских Емирата. Као и ранијих година

  ...
 • Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу

  У Нишкој хали „Чаир“ сутра почиње Међународни сајам туризма и активног одмораНа сајму ће учествовати и Туристичка организација општине Бабушница која ће представити манифестацију  „Лужнички мегдан“ коју заједнички организује са Удржењем екстремних спортова „Фристајлер“ из Београда. Посетиоци сајма ће имати прилику да изаберу аранжмане туристичких агенција за предстојећу летњу сезону по специјалним сајамским попустима, а моћи ће и  да се упознају са туристичком понудом Мађарске, Грчке, Републике Српске и Црне

  ...
 • Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

  Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora održaće se od 2. do 4. aprila u hali „Čair“ u Nišu. Na sajmu će učestvovati i Turistička organizacija opštine Babušnica koja će predstaviti manifestaciju  „Lužnički megdan“ koju zajednički organizuje sa Udrženjem ekstremnih sportova „Fristajler“ iz Beograda. Posetioci sajma će imati priliku da izaberu aranžmane turističkih agencija za predstojeću letnju sezonu po specijalnim sajamskim popustima, a moći

  ...
 • Međunarodni sajam turizma u Beogradu

  Međunarodni sajam turizma počinje sutra u šest, hala Beogradskog sajma, a na njemu će se predstaviti više od 1.100 izlagača. Na sajmu će se predstaviti i Turistička organizacija opštine Babušnica koja će posetiocima prezentovati turističke manifestacije opštine kao što su: „Vurdijada“, „Todorica“, Međunarodni uspon na planinu „Ruj“, „Lužnički megdan“ i druge manifestacije. Pod motom "Iskoristi trenutak" manifestacija će okupiti najveće turističke organizacije,

  ...
 • Међународни фестивал дечјег стваралаштва "деца у Лужници"

  Петнаести Међународни фестивал дечјег стваралаштва под називом „Деца у Лужници“ одржаће се у Основној школи „Светозар Марковић“ у Љуберађи у четвртак, 15. маја. На досадашњим фестивалима учествовало је преко 30.000 радова ученика из Србије, Црне Горе, Грчке, Шведске, Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Немачке, Мађарске и других земаља. Фестивал је настао из акције „Школама на ивици опстанка“ која је започета у основној школи "Светозар Марковић" - Љуберађа, односно у издвојеном одељењу у Бердују 2000-те године. На конкурсу за овогодишњи Међународни фестивал дечијег старалаштва стигло је око 1.500 радова деце из Србије и Републике Српске. Стручни жири којим је предеседавала Вера Цветановић, книжевница и наставник српског језика из Бабушнице, одабрао је најбоље радове и доделио 12 главних и 11 посебних награда, у четри категорије. Централна манифестација

  ...