Филтер
 • Нова седница Општинског већа

  Јуче је одржана нова седница општинског већа којом је председавао Саша Стаменковић, председник општине Бабушница. Чланови већа су на седници усвојили предлог закључка о расподели средстава која су намењена спортским клубовима и организацијама на територији општине Бабушница. Највише новца из буџета добиће фудбалски клуб „Лужница“ - 5 милиона и 348. хиљаде динара. Карате клуб „Тигар“ добиће у овој години 540.000 динара, стонотениски клуб 800.000, Тениски клуб 380.000, Кошаркашки клуб 480.000, Клуб малог фудбала 250.000, Шах клуб 120.000, Планинарски клуб „Руј 1706“ 100.000 и Одбојкашки клуб 80.000 динара. Савез спортова општине Бабушница ће у овој години за своје активности добити око милион динара. Општинско веће разматрало је и друга питања из своје надлежности.

  ...
 • Нова школска година

  Нова школска година за ученике основних и средњих школа у Србији, почиње у понедељак, 1. септембра. У ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Бабушници понедељак је наставни дан, а првог радног дана неве школске године ученици трећег и старијих разреда, од 5 до 8 наставу ће имати у преподневној смени од 8 часова. У поподневној смени од 13 часова наставу ће похађати ученици 2. и 4. разреда. Традиционални свечани пријем и прозивка првака је у 8.30 часова. Свечаном пријему првака, присуствоваће и председник општине Бабушница Саша Стаменковић, који ће том приликом најмлађим школарцима уручити поклоне локалне самоуправе. 

  ...
 • Нови начелник Пиротског округа

  Влада Србије, на седници одржаној 14. новембра, донела је одлуку да разреши дужности начелника Пиротског округа, Александра С.Ћирића и донесе решење о постављењу Димитрија Видановића за начелника Пиротског округа. Поред начелника Пиротског округа, разрешени су још начелници Топличког, Моравског и Расинског округа. Ова одлука објављена је 14. новембра у Службеном гласнику број 125. Именовањем на место начелника Округа, Димитрију Видановићу престао је мандат одборника у Скупштини Општине Пирот.

 • Нови одборници СНС-а

  Чланство и одборници општинског одбора УРС Бабушница јуче су колективно приступили општинском одбору СНС Бабушница. Општинском одбору СНС приступио је и један одборник Јединствене Србије, као и један део чланова овог општинског одбора. Доласком нових одборника СНС у скупштини општине Бабушница има десет одборника.

 • Нови председник Савеза спортова општине Бабушница

  На јучерашњој редовној Скупштини Савеза спортова општине Бабушница, прихваћена је оставка досадашњег председника овог савеза Славише Димитријевића, и за новог председника Савеза спортова општине Бабушница изабран је Горан Димитријевић. Скупштина је усвојила извештај о раду за 2014. годину,  разматрала предлоге за даље функционисање Савеза спортова, као и одлуку о расподели новчаних средстава спортским клубовима и организацијама на територији општине Бабушница за 2015. годину.

  5. фебруар 2015.

 • Нови савет месне заједнице Горњи Стрижевац

  На збору грађана Месне заједнице Горњи Стрижевац одржаном у недељу, 9. фебруара изабран је нови Савет месне заједнице. За чланове Савета изабрани су Бобан Ђорђевић, Братислав Живковић, Мирољуб Филиповић, Данијел Манић и Зоран Стојановић. Поред избора Савета, на збору је за председника МЗ Горњи Стрижевац изабран  Бобан Ђорђевић док је за подпредседника изабран Братислав Живковић.

 • Новинарска протестна шетња

  Синдикат новинара Србије организује сутра на Европски дан одбране новинарсктва протестну шетњу против недавно усвојеног сета Медијских закона. Протестна поворка кретаће се од Трга Николе Пашића до Министарства културе и информисања, Скупштине Србије и Уставног суда Србије. Поред представника Синдиката новинара Србије, у протестној шетњи учествоваће и представници Професионалног удружења новинара Србије и Медијског удружења послодаваца Србије. Поворка ће са Трга Николе Пашића кренути у 12.05 часова, а представници три организације предаће на портирници Министарства културе и информисања допис министру Ивану Тасовцу. Након

  ...
 • Нормализовано водоснабдевање Бабушнице

  Због квара на главној водоводној мрежи у улици 9. мај у Бабушници, данас у преподневним часовима без воде је остала цела Бабушница. Екипе ЈКП „Комуналац“ одмах су реаговале и санирале квар, тако да је водоснабдевање Бабушнице нормализовано нешто после 11 часова.

 • Носиоц часног крста Милан Петровић

  Српска православна црква и верници прослављају данас један од највећих хришћанских празника- Богојављање – „објављивање Богочовека“ и „ увођење Христа у месијанску мисију“. Празником се обележава то што је, по верском учењу, Јован Крститељ, пошто је крстио Исуса Христа у реци Јордан, видео како се „небо отвара“ и на Исусову главу у облику голуба слеће „Свети Дух“, чиме је први пут објављена тајна Свете Тројице,

  ...
 • О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  Приоритети добровољне помоћи су у конзервираној храни, флашираној води, храни за бебе и средтвима за хигијену. Главни сабирни пункт добровољне помоћи је у седишту Црвеног крста у Бабушници, ул. Радослава Митровића Шумадинца у Бабушници.    

  Помоћ у готовом новцу искључиво се прима у главном сабирном пункту.

  Радно време Црвеног крста у Бабушници од понедељка 19.05.2014. године биће од 07:00 до 16:00 часова. Ван тог времена дежураће сабирни пункт у згради општине Бабушница, као и остали пунктови.

  ...
 • О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  Обавештавају се грађани општине Бабушница, привредна друштва, друга правна лица и предузетници да је пункт за прикупљање пакета помоћи отворен у згради општине Бабушница, где је организовано дежурство радника Општинске управе и чланова Општинског штаба за ванредне ситуације. Пакети помоћи могу да садрже конзервирану храну, флаширану воду, храну и опрему за бебе, пелене, одећу, обућу, рукавице, ћебад, дезинфекциона средства, средства за личну хигијену и новац, који ће сукцесивно бити прослеђивана угроженима у складу са распоредом Штаба за ванредне ситуације Републике Србије. Добровољци који остављају податке биће активирани и упућени у угрожена подручја у складу са распоредом Штаба за ванредне ситуације Републике Србије.

  ...
 • Обавештење

  Обавештавају се грађани општине Бабушница који су претрпели штету као последицу елементарних непогода да се обрате компанији “Дунав осигурање” а.д.о. Експозитура Бабушница, ради утврђивања висине штете и евентуалне накнаде, Владимиру Илићу, село Драгинац на број 385-003.
  Општина Бабушница је на основу Уговора о осигурању број 404-47/2013-1 од 30.09.2013. год. уплатила полису осигурања за осигуране ризике дефинисане у члану 2:

  ...
 • Обавештење из Дома здравља

  Потврде о ослобађању од плаћања партиципације за здравствене услуге издате за 2014. годину од јуче више не важе, обавештавају из Дома здравља „Др Јован Ристић“ у Бабушници. Пацијенти који испуњавају услове за ослобађање од плаћања партиципације потребно је да се обрате Филијали Републичког фонда за здравствено осигурање у Бабушници како би добили потрвде о ослобањању од партиципације за 2015. годину.

  15. јануар 2015.

 • Обавештење из Удружења Млади сточар

  Удружење „Млади сточар“ из Бабушнице обавештава пољопривредна домаћинства да као и прошле године пружа бесплатну услугу попуњавања неопходних образаца за обнову или регистрацију пољопривредних газдинстава. За попуну образаца пољопривредници се могу обратити у просторијама овог удружења у згради бивше Земљорадничке задруге „Будућност“ сваког радног дана у времену од 9.00 до 14.00 часова. За све информације пољопривредници се могу обратити на телефон Удружења „Млади сточар“ 383-175. 

  ...
 • Обавештење из Удружења пензионера

  Удружење пензионера општине Бабушница организује у суботу, 28. марта 2015. године офтамолошки преглед за добијање наочара. Преглед ће се обавити у просторијама удружења са почетком у 10 часова. Преглед је бесплатан, а уколико лекар пропише наочаре пензионери ће морати да их купе. Пензионери са собом на преглед треба да понесу чек од последње пензије и личну карту. Пријављивање пензионера заинтересованих за преглед траје до 25. марта у просторијама удружења код Олге Стаменковић. 

  ...
 • Обавештење о расписаном Јавном позиву за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања

  На основу члана 8. став 1. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број16/2016 8/2017).

  Општинско већеопштине Бабушница, улица Ратка Павловића 1, 18330 Бабушница, ПИБ : 102145694 , матични број : 07172788 ,

  ...
 • Обавештење о расписаном конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања


  На основу члана
  18. став 1. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, број16/2016 8/2017).

  Председник општине Бабушница, улица Ратка Павловића 1, 18330 Бабушница, ПИБ : 102145694 , матични број: 07172788 ,шифра делатности

  ...
 • Обавештење упућено Звоначком крају

  Председницизаменициланови сталног и проширеногсастава бирачких одбора 

  ...
 • Обележена слава села- Константиновдан

  Данас је у Црвеној Јабуци обележена слава села - Константиновдан. На данашњој прослави присуствовали су многобројни Црвенојабучани који живе широм Србије, гости из округа, као и представници локалне самоуправе. Фолклаорни ансамбл Дома културе Бабушница одржао је и културно-уметнички програм. Данас је и свечано откривено спомен обележје младој револуционарки и скојевки из Црвене Јабуке Добринки Богдановић. Венце на спомен обележје поред чланова породице,

  ...
 • Обилне падавине захватиле нашу општину

  Услед обилних падавина које су у петак захвартиле општину Бабушница дошло је до изливања бујичних потока који су изазвали оштећења на локалним и махалским путевима у Драгинцу, махале Царевци и Којшинци, у Калуђереву у место званом Брод, у Горчинцу , локални пут до гробља и у Стрелцу ка махали близу Студене. Поводом насталих штета сутра ће, у 11.00 сати заседати Штаб за ванредне ситуације општине Бабушница који ће донети конкретне мере за санацију оштећених махалских путева. По речима председника општине Бабушница Саше Стаменковића у раним јутарњим часовима представници Дирекције за грађевинско земљиште, путеве, и комунални развој општине Бабушница обићи ће махале у наведеним селима и проценити штету, а извештај ће бити поднет Штабу за ванредне ситуације опшзтине Бабушница.

  ...