Филтер
 • Позоришна представа "Хајд у кабаре, бре"

  Позоришна представа „Хајд у кабаре, бре“ биће одржана у сали Дома културе Бабушница у суботу, 24. маја са почетком у 18.00 часова. Представу изводе студенти завршне године  глуме Факултета драмских уметности у Београду, у режији Владимира Путника. У представи играју Слађана Ђукић,  Маја Матијевић, Владимир Тешовић и Ђорђе Накић. По својој форми „Хајд у кабаре, бре“ је нека врста радио-кабареа, који се реализује у замишљеном студију, а поједини делови се читају, што је новина у кабаретском жанру.

 • Поклон локалне самоуправе

  Сваког првака општине Бабушница, првог школског дана чекаће поклон локалне самоуправе. Поред саобраћајног пакета „Од куће до школе“ који садржи: саобраћајни буквар, флуоресцентни сигурносни прслук и рефлектујућу наруквицу, сваки првак добиће и новчану помоћ од 5.000 динара. Председник општине Бабушница Саша Стаменковић присуствоваће свечаном пријему првака у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Бабушници и том приликом  првацима уручити поклоне. У основним школама на територији општине Бабушница у први разред ове године кренуће укупно 85 првака. Од тог броја  у ОШ Деспот Стефан Лазаревић  у први разред ове године креће 78 првака, 67 у

  ...
 • Политички савет општине Бабушница

  Седница политичког савета општине Бабушница биће одржана сутра, у сали 2 општине Бабушница са почетком у 19. часова. Чланови политичког савета разматраће информацију о реализацији инвестиционих програма у општини Бабушница, а биће разматрана и економска стабилизација сеоских породица у Лужничком крају. Известилац по овој тачки биће Драган Божиловић, председник политичког савета општине Бабушница, док ће извештај о реализацији инвестиционих програма у општини Бабушница поднети председник општине Бабушница Саша Стаменковић и председник Скупштине општине Дејан Лазаревић. На састанку политичког савета општине Бабушница биће разматрана и друга актуелна питања која су у надлежности савета.

 • Полу-финала играће се вечерас

  Због кише и лошег времена синоћ нису одигране утакмице полу-финала на традиционалном ноћном турниру у малом фудбалу „Бабушница 2014“. Уколико временски услови то буду дозволили утакмице полу-финала играће се вечерас. У првој полуфиналној утакмици од 21.00 час састаће се екипе „Еко блок“ из Власотинца и „ВИК Наисус“ из Ниша. Други полуфинални сусрет између бабушничких екипа „Цвећара цвет“ и „Дами стил“ почиње у 23.00 часа. Од 20.00 часова, као и између два сусрета полуфинала од 22.00 часа, посетиоци турнира могу погледати утакмице турнира јуниора.  

 • Полуфинале Србија- Француска

  Канцеларија за младе, у сарадњи са Домом културе и општином Бабушница, вечерас од 22.00 часа организује, на платоу испред Дома културе, гледање на видео биму, полуфиналне утакмице Светског првенства за кошаркаше између репрезнтација Србије и Француске. Уколико се наша репрезентација пласира у финале, гледање финалне утакмице биће организовано у недељу, 14. септембра од 21.00 сат. 

 • Помоћ Параћину се наставља

  Компанија ДМД Фиоре из Бабушнице упутила је као помоћ конзервирану храну, у вредности од 150.000 динара, општини Параћин. Параћин је, у недавним поплавама које су погодиле Србију, био потпуно потопљен. Поплавама је било угрожено скоро 40 одсто општине, односно око 21.500 становника. Општина Бабушница је, иначе, међу првима помогла општину Параћин, пошто је 17. маја упутила шлепер са пијаћом водом. 

 • Помоћ у попуњавању образаца

  Да би остварили права на подстицаје у пољопривреди и руралном развоју, пољопривредна газдинства са територије општине Бабушница требало би да се до 31. марта региструју или обнове регистрацију. 
  Помоћ у попуњавању образаца који су потребни за обнову или регистрацију пољопривредног газдинства пружаће Удружење „Млади сточар“ из Бабушнице.
  Стручним лицима удружења сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу се обратити, закључно са 31. мартом, сваког радног дана од 8.00 до 14.00 часова, у просторијама удружења које се налазе у згради бивше Земљорадничке задруге „Будућност“. Из Удружења „Млади сточар“ обавештавају пољопривреднике да приликом попуњавања образаца за обнову или регистрацију пољопривредног газдинства стручним лицима у удружењу, поред постојеће документације поднесу и фотокопије пасоша за свако грло говеда.
  Све информације у вези обнове или регисрације пољопривредног газдинства могу се добити и на телефон 383-175.
  Иначе, попуњени обрасци

  ...
 • Помоћ угроженима од елементарних непогода

  ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА

  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

  На ванредној седници одржаној 16.05.2014. године Општинско веће општине Бабушница је донело Одлуку о издвајању 1.000.000,00 динара из Буџета општине за помоћ угроженима од елементарних непогода.

  Прва транша помоћи биће упућена рано ујутру општини Параћин у виду камиона пијаће воде, која је у овом моменту најпотребнија. Остала средства ће бити употребљена за куповину конзервиране хране која ће се слати у угрожена подручја или ће

  ...
 • Помоћ угроженима од поплава

  Конфекција „Лисца“ из Бабушнице упутила је угроженима од поплава новчану помоћ у износу од 200.000 динара као и флаширану воду. Конфекција „Лисца“ из Београда такође је упутила новчану помоћ од 200.000 динара и 2000 комада доњег веша. 
  Чланови Независног полицијског синдиката Србије, синдикална подружница Бабушница, донирали су помоћ за угрожене у поплавама у износу од 20.000 динара
  Прикупљена помоћ од

  ...
 • Попуњавање листа жеља за упис у средње школе

  Свршени основци у Србији данас и сутра у својим матичним школама попуњавају  и предају листе жеља за упис у средње школе. Листу жеља треба пажљиво попунити и на прво место навести образовни профил који би ученик волео да упише, у складу са бодовима које је освојио у претходном школовању и бодовима које је имао на завршном испиту. Затим даље уписује профиле од више ка мање жељеног. Путем одговарајућег програма компјутер ће на основу броја бодова и места школе на ранг листи распоредити ученике. Распоред ученика по школама биће 6. јула, а упис у првом уписном кругу 7. и 8. јула. За оне који не буду распоређени у првом кругу, други круг траје од 7. до 10. јула. У

  ...
 • Поражени на домаћем терену

  Фудбалери Лужнице у оквиру претпоследњег, 29. кола Нишке зоне, поражени су јуче на свом терену од последњепласиране екипе Топличанина из прокупља резултатом 2:1. Лужница је повела у 14. минуту голом Данила Стојковића. Изједначио је у зауставном времену првог полувремена Митровић, да би победосни погодак за госте из Прокупља постигао Станковић у 71. минуту из оправдано досуђеног пенала. Ово је екипи Лужнице први првенствени пораз на домаћем терену након више од годну ипо дана, након кога су са шесте, пали на седму позицију на табели са 45 освојених бодова. У осталим сусретима претпоследњег кола постигнути су следећи резултати: Напредак-Заплањац 3:0, БСК Бујановац-Радан 0:2, Буковик-Динамо 1:4, Власина-Слога 0:1, Пуста Река-Пуковац 0:1 и Балкански-Рудар Алпос 4:1. 

  ...
 • Пораз на домаћем терену

  У последњем, 9. колу првог дела првенства Квалитетне лиге Србије у стоном тенису, стонотенисери Лужнице поражени су у суботу на свом терену од другопласиране екипе Славије из Ћуприје резултатом 4:0. Резултатски превисока победа с обзиром на развој догађаја у сваком од сусрета у којима су стонотенисери Лужнице били равноправни противници и имали и вођства у сетовима. Међутим, још једном је до изражаја дошло неискуство младих  играча Лужнице, који се нису најбоље снашли у кључним поенима у свакој од четри одигране партије, па су тако губили већ добијене сетове. Када се све сабере, победио је тренутно бољи и далеко искуснији тим који чине квалитетни играчи са дугогодишњим такмичарским стажом и пружају игру на врхунском нивоу. И поред пораза бабушнички стонотенисери полусезону завршили су

  ...
 • Пораз у Пироту

  У петој припремној утакмици за пролећни део првенства Зоне „Југ“, фудбалери Лужнице поражени су данас у Пироту, од лидера Српске лиге Исток, екипе Радничког резултатом 2:0. Последњу припремну утакмицу пред старт првенства,  Лужница ће одиграти у суботу, 28. фебруара у Нишу, против још једног члана Српске лиге, екипе Синђелића. Првенство Зоне „Југ“ почиње у суботу и недељу, 14. и 15. марта сусретима 16. кола у коме ће Лужница дочекати на свом терену екипу Власине из Власотинца. 

  ...
 • Посета делегација борачких организација из Републике Црне Горе

  Делегација борачких организација Пљевља, Бијелог Поља и Берана из Републике Црне Горе посетила је јуче Бабушницу. Посета је организована у оквиру традиционалне посете борачким организацијама Пирота, Бабушнице, Беле Паланке и Књажевца.
  Гостима из суседне државе срдачан пријем приређен је у месној заједници Стол, и том приликом су гости и домаћини заједнички обишли споменик страдалим у Другом светском рату, као и место на коме су бугарски фашисти у Другом светском рату стрељали веки број становника Стола.
  Пригодним говорима евоцирали су успомене на дане рата и заједничког војевања лужничана и црногораца у саставу 37. Партизанске дивизије. Миљан Ћирић, председник Удружења за чување и неговање традиције ослободилачких

  ...
 • Посета делегације општине Росоман

  Делегација општине Росоман из Републике Македоније посетила је општину Бабушница. Они су са председником општине и његовим сарадницима разговарали о реализацији одлуке о братимљењу општине Бабушница и општине Росоман. Делегацију оштине Росоман предводио је градоначелник Стојанче Николов, и помоћник за образовање, спорт и културу Јосхев Ристо.
  На састанку је разговарано и о економској и културној сарадњи као и о организовању спортских манифестација између ове две општине. Делегација је присуствовала и данашњој слави бабушничке црквене парохије.

  ...
 • Посета Министра Љајића

  Министар спољне и  унутрашње трговине и телекомуникација техничке Владе Републике Србије Расим Љајић у оквиру посете Пиротском управном округу посетиће сутра општину Бабушница.  Долазак министра Љајића у Бабушницу према протоколу очекује се око 11.25 часова. Током посете министар Љајић ће разговарати са председником општине Бабушница и његовим сарадницима, а након тога свечано ће отворити Прихватилиште за стара и изнемогла лица при Дому здравља Бабушница.

  Свечаном отварању поред представника локалне самоуправе присуствоваће и чланови пројектног тима општине Бабушница, као и директор Дома здравља са медицинским особљем.

  Посету општини

  ...
 • Посета министра Гламочића

  Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у техничкој Влади Републике Србије проф. др Драган Гламочић у оквиру посете Пиротском округу посетио је у суботу и нашу општину. Министра Гламочића у Доњем Стрижевцу дочекали су председник општине Саша Стаменковић, председник СО Дејан Лазаревић, заменик председника СО Драган Видановић и председник ОО СНС др Миле Николић, а потом су заједно обишли фарму свиња „Палермо“. 
  Власник ове фарме, Јовица Савић у разговору са министром истакао је да се свињогојством бави од 1995. године и да сада на фарми има преко 1.000 товљеника. Он је такође рекао да су и бројни проблеми са којима се сусреће, почев од тога да услед недостатка матичне службе не само у Бабушници, већ и у Проту, Нишу и Лесковцу, не остварује субвенције намењене за тов свиња, као и да је проблем недостатак повољних кредита намењених пољопривредницима. 
  Министар је истакао да је направљена повољна кредитна линија за пољопривреднике, али да и општине такође

  ...
 • Посета министра за ванредне ситуације

  Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за ванредне ситуације и председник Нове Србије Велимир Илић посетио је у суботу, 14. јуна општину Бабушница. Након разговора са руководством ОО Нове Србије, министара Илића у згради општине примили су председник општине Бабушница Саша Стаменковић и председник СО Бабушница Дејан Лазаревић. Председник општине Саша Стаменковић упознао је

  ...
 • Посета Основној школи Добринка Богдановић у Стрелцу

  Ученици Основне школе деспот Стефан Лазаревић, данас су посетили своје вршњаке у основној школи Добринка Богдановић у Стрелцу. Ова посета уприличена је поводом дечје недеље која је у току. Деца из стрелачке школе за своје другаре извела су богат културно-забавни програм, док су бабушнички основци донели својим другарима поклоне у виду школског прибора. Након тога малишани су се дружили и забављали у прелепом окружењу основне школе Добринка Богдановић. И поред тога што се дечја недеља, званично завршава у недељу 12. октобра,  у понедељак, 13. октобра ученике стрелачке школе посетиће деца из основне школе Свети Сава из Пирота са својим учитељима, као и представници пиротског Црвеног крста. 

 • Посета представника општине Чипровци

  Руководства општине Бабушница и бугарске општине Чипровци постигла су договор о успостављању сарадње у оквиру ИПА програма прекограничне сардње између Србије и Бугарске. Циљ стварања чвршћих међусобних веза је да две блиске општине, заједничким акцијама убрзају свој развој и учине доступнијим Европске фондове. Делегацију општине Чипровци предводио је председник општине Анатолиј Прванов.
  Закључак са састанка је да ће обе општине заједнички наступати, најпре за оне пројекте које финансира Европска Унија, али и да ће развијати међусобну сарадњу из области привреде, пољопривреде и туризма.
  Општина Чипровци је члан Еврорегиона „Стара планина“ који чине седам

  ...