Filter
 • Посета представника Фондације "Ана и Влада Дивац"

  Снежана и Владе Дивац, представници Фондације „Ана и Владе Дивац“ посетиће основну школу „Деспот Стефан Лазаревић“ у четвртак, 12. јуна у подне. Протоколом посете планиран је обилазак школског простора који је обухваћен пројектом „Један у милион“. Такође је и планиран сусрет са ученицима основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“ на спортском терену, као и кратак програм у школској трпезарији и изјаве за медије Снежане и Влада Дивца, директорке школе Радмиле Младеновић и председника општине Бабушница Саше Стаменковића. Почетком марта Потписан је споразум о сарадњи између школе Деспот Стефан лазаревић и Фондације „Ана и Владе Дивац“ којим је предвиђена обнова школе као куповина неопходних наставних средстава и школског намештаја. 

  ...
 • Poslednja pripremna utakmica u Nišu

  Poslednju pripremnu utakmicu pred start prvenstva,  Fudbaleri Lužnice odigraće sutra u Nišu, protiv člana Srpske lige, ekipe Sinđelić. Prvenstvo Zone „Jug“ počinje u subotu i nedelju, 14. i 15. marta susretima 16. kola, u ovom kolu Lužnica dočekuje na svom terenu ekipu Vlasine iz Vlasotinca. 

  27. februar 2015.

 • Последње место на табели

  У 12.колу Регионалне ФУТСАЛ лиге фудбалери Клуба малог фудбала „Бабушница 2011“ поражени су јуче у Нишу од екипе КМФ „ВИК Наисус 2“ резултатом 7:1. Ово је бабушничкој екипи 11 пораз у сезони, чиме заузимају убедљиво последње место на табели са само три освојена бода.

   

 • Последице невремена

  Јучерашње невреме које је у поподневним часовима захватило Бабушницу, поред штете у пољопривреди и на неким стамбеним и помоћним објектима, изазвало штете и на електро-водовима, што је довело до  прекида у снабдевању елетричном енергијом. Због кидања далековода без струје су остали становници Стрелца, Валниша, Студене, Богдановца, Штрбовца, Дола, Брестов Дола, Линова, Радињинца и

  ...
 • Потписан уговор

  Јавно предузеће „Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница“ по спроведеном поступку Јавне набавке велике вредности – Радови на уређењу центра Бабушнице-фаза А-ужи центар, потисала је уговор о извођењу радова са најповољнијим понуђачем Грађевинским предузећем „Тончев градња“ из Сурдулице. Уговорена вредност радова са ПДВ-ом износи 15.568.452 динара, рок за завршетак радова је 90 дана од увођења извоча у посао. Комисија за спровођење поступка Јавне набавке,  од седам примљених понуда од којих су пет биле валидне, 14. августа текуће године као најприхватљивију по критеријуму најниже понуђене цене прихватила је понуду овог предузећа.

 • Potpisan ugovor o početku radova na rekonstrukciji i asfaltiranju Karađorđeve ulice

  Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković potpisao je juče ugovor o početku radova na rekonstrukciji i asfaltiranju Karađorđeve ulice. Izvođač radova je Preduzeće za puteve iz Niša. Vrednost radova je oko 20. miliona dinara, a u finansuranju projekta Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne uprave  učestvuje sa 17,5 miliona dinara, dok će opština Babušnica izdvojiti dva miliona dinara.

  Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne uprave, prošle godine,   donelo je odluku o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku razvoja poslovnih zona i unapređenje drugih infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija. Odlukom ministarstva opštini Babušnica su

  ...
 • Потписани уговори о расподели средстава за финансирање пројеката од јавног интереса

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић потписао је, у суботу, 15. новембра, са председницима удружења грађана са територије општине Бабушница, уговоре о расподели средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења и неформалне групе средствима из буџета општине Бабушница. Он је честитао свим председницима удружења  којима су одобрени пројекти и пожелео им  је успешниу реализацију. Општинско веће општине Бабушница одобрило је седам пројеката за реализацију: Пројекат Удружења грађана „Зелена земља“ под називом „Инклузивни центар за децу и омладину општине Бабушница“ у вредности од 500.000 динара.Пројекат Удружења грађана „Зелено царство“ из Драгинца – Успостављање прикупљања и одвожења

  ...
 • Потписивање меморандума о сарадњи између Центра за социјални рад општине Бабушница и Асоцијације "Дуга" из Шапца

  Центар за социјални рад општине Бабушница и Асоцијација „Дуга“ из Шапца потписаће сутра, у сали 2. од 13.00 часова меморандум о сарадњи. Меморандум о сарадњи биће потписан у циљу унапређења квалитета услуга пружених ЛГБТ полпулацији, бисексуалним, трансродним особама и члановима њихових породица. Након потписивања меморандума о сарадњи биће подељене и захвалнице свим Центрима за социјални рад који су прошли основне тренинге из области борбе против дискриминације, посебно осетљивих група као што су националне мањине, жене, ЛГБТ особе, особе са инвалидитетом, старије особе, избеглице и интерно расељена лица. Обуке за адекватно поступање према ЛГБТ популацији и њиховим породицама је похађало 667 запослених из 131 центра за социјални рад.

 • Потписивање уговора Еchange 4

  Пројектом „Чиста животна средина за бољи живот“ предвиђено је да општина Бабушница добије око двадесет контејнера за одлагање чврстог отпада као што су стакло, картон, пластика. Такође је предвиђена и набавка пресе за балирање секундарног отпада који ће бити намењен продаји. Биће набављено и теретно возило а у оквиру пројекта биће припремљена и пројектна документација за санацију дивљих депонија. Грађани ће у оквиру пројекта имати прилику да методом компостирања отпада органског порекла добију ђубриво органског порекла које неки називају још и црно злато. Пројект ће трајати годину дана.

  ...
 • Потписивање уговора са Владом Јапана о донацији основној школи "Деспот Стефан Лазаревић"

  Директор  Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“ Радмила Младеновић и председник општине Бабушница Саша Стаменковић потписаће сутра у Влади Србије уговор са Владом Јапана о донацији школи од  90.000 евра. Новчана  средства биће употребљена за реконструкцију крова школе, кухиње и  фискултурне сале, као и уређењу фасада.

  Донације за реконструкцију школа, у оквиру програма подршке унапређења услова образовања, поред наше школе добиће и Основна школа „8. септембар“ из Пирота, ОШ „Петар Тасић“ у Лозници и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сурдулице.

  Вредност донације за реконструкцију све четири школе је око 360.000 евра.

 • почела купалишна сезона

  Упркос лошем времену данас је на „Купалишном комплексу“ у Бабушници, званично почела купалишна сезона, па сви они одважни имали су прилику да данас бесплатно користе базен. Бесплатно корићење базена биће и током викенда, тачније сутра и у недељу, док ће се коришћење базена наплаћивати од понедељка, 23. јуна.

  Цене услуга на купалишном комплексу остале су на прошлогодишњем нивоу. Дневна карта износи 100 динара, а за децу до осам година улаз на базене је бесплатан, уз обавезно присуство пратиоца. Ценовником је предвиђено да месечна претплатна  карта износи 1.500,00 динара, а сезонска претплатна карта 2.500,00 динара, док

  ...
 • Почела купалишна сезона на „Купалишном комплексу“

  Упркос лошем времену данас је на „Купалишном комплексу“ у Бабушници, званично почела купалишна сезона, па сви они одважни имали су прилику да данас бесплатно користе базен. Бесплатно корићење базена биће и током викенда, тачније сутра и у недељу, док ће се коришћење базена наплаћивати од понедељка, 23. јуна. Цене услуга на купалишном комплексу остале су на прошлогодишњем нивоу. Дневна карта износи 100 динара, а за децу до осам година улаз на базене је бесплатан, уз обавезно присуство пратиоца. Ценовником је предвиђено да месечна претплатна  карта износи 1.500,00 динара, а сезонска претплатна карта 2.500,00 динара, док је дневно изнајмљивање  сунцобрана износиће

  ...
 • Почела купалишна сезона на „Купалишном комплексу“

  Купалишна сезона на „Купалишном комплексу“ у Бабушници почиње у петак, 20. јуна. То нам је рекао директор Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница Миљан Тодоровић. Према његовим речима, првог дана купалишне сезоне посетиоци ће моћи бесплатно да користе базен. Иначе цене услуга на купалишном комплексу остале су на прошлогодишњем нивоу. Дневна карта износи 100 динара, а за децу до осам година улаз на базене је бесплатан, уз обавезно присуство пратиоца. Ценовником је предвиђено да месечна претплатна карта износи 1.500,00 динара, а сезонска претплатна карта 2.500,00 динара, док је дневно изнајмљивање сунцобрана износиће 120 динара. Једина

  ...
 • Почела отворена забавна школа фудбала

  Традиционална, девета по реду, Отворена забавна школа фудбала за дечаке и девојчице, узраста од 6 до 12 година, почела је данас. Школа ће данас и сутра радити у Пироту на теренима ФК Раднички, док ће се од среде, 20. августа до њеног завршетка у петак, 22. августа рад школе одвијати у Бабушници на терену ФК Лужница. Полазници школе из Бабушнице отпутовали су јутрос за Пирот, а њихов повратак у Бабушницу очекује се између 12.30 и 13.00 часова.

 • Почела предизборна тишина

  Синоћ у поноћ почела је предизборна тишина за изборе за Националне савете националних мањина у Србији који се одржавају у недељу, 26. октобра. На овим изборима учествоваће 82 листе за 17 Савета мањинских заједница, и сви ће бити бирани непосредним путем. Највећи број листа имају припадници ромске заједнице, чак 10, следе Буњевци са 9, док је за избор румунског и русинског савета проглашено по 7 листа. 

  ...
 • Почела предизборна тишина за изборе за Националне савете националних мањина у Србији

  Синоћ у поноћ почела је предизборна тишина за изборе за Националне савете националних мањина у Србији који се одржавају у недељу, 26. октобра. На овим изборима учествоваће 82 листе за 17 Савета мањинских заједница, и сви ће бити бирани непосредним путем. Највећи број листа имају припадници ромске заједнице, чак 10, следе Буњевци са 9, док је за избор румунског и русинског савета проглашено по 7 листа. 

  ...
 • Почело асфалтирање улица 29. новембар и Партизанске

  Данас је почело асфалтирање улица: 29. новембар и Партизанске. Припремни радови за асфалтирање ових улица почели су у четвртак, 21. августа и одвијају се планираном динамиком. Радови на асфалтирању данас су се одвијали у улици 29. новембар, а за сутра је планирано асфалтирање Партизанске улице, чиме би се асфалтном подлогом покрило 2.300 квадратних метара ових улица. Радове изводи Предузеће за путеве „Ниш“ А.Д, које ће по завршетку ових радова почети радове на комплетној изградњи преосталог дела Бачко Петровачке улице, и њено асфалтирање. Рок за завршетак радова је 60 дана, а вредност свих радова је 8.275.523 динара.

 • Почео Пролећни део првенства Регионалне ФУТСАЛ лиге

  Овог викенда почео је Пролећни део првенства Регионалне ФУТСАЛ лиге. Фудбалери КМФ „Бабушница 2011“ наставак сезоне започели су онако како су и завршили јесењи део првенства, поразом. Они су јуче као домаћини у Белој Паланци поражени у оквиру 8. кола од лидера првенства екипе Тимока из Зајечара резултатом 7:4,  иако је резултат полувремена био 2:1 у корист бабушничке екипе. После осам одиграних кола екипа КМФ Бабушница 2011 налази се на последњем месту на табели са само три освијена бода. У деветом колу које је на програму наредног викенда бабушничка екипа гостује у Нишу трећепласираној екипи Коперникус Видре 2.    

 • Počinje kupališna sezona na „Kupališnom kompleksu“ u Babušnici

  Kupališna sezona na „Kupališnom kompleksu“ u Babušnici zvanicno počinje sutra. Besplatan ulaz na bazen biće sutraiprekosutra, dok će se korišćenje bazena naplaćivati od ponedeljka, 22. juna. Cene usluga na Kupališnom kompleksu ostale su na prošlogodišnjem nivou. Dnevna karta iznosi 100 dinara, a za decu do osam godina ulaz na bazene je besplatan, uz obavezno prisustvo pratioca. Cenovnikom je predviđeno da mesečna pretplatna karta iznosi 1.500,00 dinara, a sezonska pretplatna karta 2.500,00 dinara, dok je dnevno iznajmljivanje suncobrana 120 dinara a dnevno iznajmljivanje ležaljke 200 dinara. Posetioci bazena u Babušnici imaju na raspolaganju i besplatno korišćenje interneta. Radno vreme Kupališnog kompleksa je od 10 do 19. časova gde će se moći da kupe i mesečne i sezonske karte.

  ...
 • Počinje Megdan

  Sutra, u 5.00 časova ujutru startom na Vlasinskom jezeru počinje Treći po redu „Lužnički megdan“, najteža zimska avanturistička trka na Balkanu. Za ovogodišnji megdan prijaveno je osam ekipa: pet iz Srbije, po jedna iz Makedonije i Crne Gore, i jedna miks ekipa od jednog predstavnika Bosne i Hercegovine i jednog iz Crne Gore, tako da je ovogodišnji „Lužnički megdan“ po svom karakteru međunarodna trka. Po rečima Marka Nikolića, organizatora trke, sve je spremno za početak Lužničkog megdana. Određena je trasa trke, na trasi ima snega, a pravi izazov za ekipe biće spust u jamu „Bezdanku“ u seulu Preseka, gde će ih na dnu čeka mapa za nastavak trke. Ekipe su se okupile u planinarskom domu na Vlasinskom jezeru i spremne su za sutrašnji start. Timovi suopremljeni samo neophodnom opremom i moraju da pređu određenu trasu na kojoj ih čekaju

  ...