Filter
 • Izveštaj iz Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica

  Velike snežne padavine koje su, tokom vikenda, zahvatile našu opštinu izazvale su velike probleme. Zbog snega, za vikend, su bili neprohodni prilazni putevi ka selima Jasenov Del, Vuči Del, Rakita i Crvena Jabuka. Mašine za čišćenje snega Direkcije za građevinsko zemljište puteve i komunalni razvoj opštine Babušnica danas su radile na čišćenju snegana prilaznim putevima prema Jasenov Delui CrvenojJabuci. Po rečima Miljana Todorovića, direktora Direkcije, tokom vikenda mašine su bile angažovane na čišćenju prilaznih puteva prema Linovu, Bogdanovcu, Štrbovcu, Studeni, Našuškovici, Dolu i Brestov Dolu. Sutra će mašine biti angažovane na čišćenju snega u Rakiti, Vuči Delu i Radosinu.

  9.

  ...
 • Izveštaj sa Opštinskog Veća

  Na jučerašnjoj sednici, Opštinsko veće opštine Babušnica razmatralo je preporuke o racionalizaciji broja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i polaznu osnovu za prvu fazu smanjenja broja zaposlenih koje je utvrdio Savet za reformu javne uprave.

  Na osnovu ovih dokumenata, i izveštaja koje su Opštinskom veću dostavili direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava, javna preduzeća

  ...
 • Javna nabavka dobara male vrednosti- nabavka kvalitetnih priplodnih jagnjadi

 • Javni forum

  Udruženje „Pirgos“ iz Pirota sutra u Babušnici organizuje javni forum na temu „ Preporuke za finansiranje civilnog društva u 2015. godini“. Forum će se održati u sali 2 skupštine opštine sa početkom u 11.00 časova. Učesnici foruma imaće priliku da predlažu konkretne inicijative za unapređenje saradnje civilnog društva i lokalne vlasti, kao i povećanje transparentnosti i odgovornosti u radu. Javni forum se održava u okviru realizacije projekta pod nazivom „Građansko društvo- Ideje za transparentnost i odgovornost“, uz podršku fondacije Olof Palme iz Švedske.

 • Jugoslovenski film se vraća kući

  Tradicionalni, šesti po redu,  Međunarodni uspon na planinu Ruj održaće se 13. juna 2015. godine. U okviru uspona biće organizovan i"Ruj fest" filmski festival koji će biti održan u 13.juna u Rakiti, u organizaciji Udruženja građana "ForumArtisticum

  ...
 • Jавна набавка мале вредности услуга - услуге директних тв преноса седница СО Бабушница

  Сагласно одредбама члана 39, 57 и 60 Закона о јавним набавкама ( „Службени гласник РС" , број 124/12 , 14/15 и 68/15 ) Наручилац :

  ОПШТИНА БАБУШНИЦА – ОПШТИНСКА УПРАВА

  упућује позив за подношење понуда у поступку јавне набавке мале вредности
  број 404-20/2019-4

  Набавка услуге директних тв преноса седница СО Бабушница

  Текст јавног позива и конкурсне документације можете преузети овде.
  01. март 2019. године

  ...
 • K O N K U R S za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti razvoja kulture

  Opština Babušnica raspisala je K O N K U R Sza finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti razvoja kulture i podsticaja kulturnog i umetničkog stvaralaštvana teritoriji opštine Babušnicau 2015.

  ...
 • Kadeti KK Babušnica

  Кадети КК Бабушница у оквиру петог кола групе три Регионалног првенства гостују сутра у Нишу екипи ОКК Јуниор 1. Сусрет је заказан за 15 часова у ОШ „Душко Радовић“.

 • Kidanje magistralnog vodovodnog voda

  Zbog klizišta pored magistralnog puta Babušnica-Pirot između Donjeg i Gornjeg Krnjina, juče u popodnevnim satima došlo je do kidanja magistralnog vodovodnog voda, pa su bez vode ostali potrošači u Gornjem Krnjinu i selu Vojnici. Ekipe JKP „Komunalac“ Babušnica sanirale su oštećenja pa je snabdevanje potrošača vodom u ovim selima je normalizovano u prepodnevnim satima. Taкođe iz JKP „Komunalac“ obaveštavaju da je

  ...
 • Kilometar kose

  Nedavno je na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta humanitarna akcija

  KMF

  U 12. kolu Regionalne FUTSAL lige KMF „Babušnica 2011“ poražen je u subotu kao domaćin  u Beloj Palanci od ekipe KMF „BSK“ iz Bujanovca rezultatom 8:1. U 13. kolu ekipa KMF „Babušnica 2011“ gostuje u Bujanovcu ekipi KMF „Zufo“.

  9. mart 2015.

   

 • KMF Babušnica 2011- 15. kolo

  U 15. kolu  Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ gostuje lideru na tabeli, ekipi KMF „Banjica“ iz Bele Palanke. Komšijski derbi, i susret dve ekipe koje svoje utakmice domaćinstva igraju na istom mestu, igra se u ponedeljak, 30. marta u Sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci, a početak je zakazan za 18.00 časova.

  26. mart 2015.

 • KMF Babušnica na sedmom mestu

  U četvrtom kolu Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ zabeležila je prvu prvenstvenu pobedu, pošto je juče kao domaćin u Beloj Palanci pobedila ekipu KMF“Zufo“ iz Bujanovca rezultatom 5:4. Nakon prve pobede ekipa KMF „Babušnica 2011“ zauzima sedmo mesto na tabeli sa 3 osvojena boda, koliko ima i šestoplasirana ekipa KMF „Gurgusovac“ iz Knjaževca, kojoj babušnička ekipa gostuje predstojećeg vikenda u okviru petog kola.

 • Književno veče prosvetnih radnika književnih stvaralaca za decu

  U okviru januaraskih dana prosvetnih radnika Srbije, večeras se u Kući Đure Jakšića u Beogradu održava Književno veče prosvetnih radnika književnih stvaralaca za decu. Pesmom Đure Jakšića „Na liparu“ manifestaciju će otvoriti Vera Cvetanović, književni stvaralac i nastavnica Srpskog jezika i književnosti OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice, koja će kazivanjem svoje poezije namenjene deci uzeti učešće u predstavljanju književnih-stvaralaca za decu. Ovo književno veče je između ostalog zamišljeno kao podsticaj nastavnicima i učenicima da poštuju, vole i cene knjige nadajnjujući se iz njih humanošću i lepotom, da se, možda, i sami oprobaju na književnom polju. Književno veče se održava u Kući Đure Jakšića jednog od najizrazitijih romantika među srpskim umetnicima, koji se pored svog učiteljskog poziva bavio i književnošću, slikarstvom,

  ...
 • Komisija za dodelu Svetosavskih nagrada

  Komisija koja će razmatrati predloge za dodelu Svetosavske nagrade održaće u ponedeljak, 26. januara sastanak na kome će izabrati kandidate za ovo priznanje. Ove godine biće dodeljene Svetosavske nagrade u tri kategorije: u kategoriji učenika, radnika škole i predškolske ustanove, i obrazovnih ustanova. Komisiji koju je obrazovao predsednik opštine Saša Stamenković svoje predloge kandidata za ovo visoko priznanje dostavili su: OŠ „Despot Stefan Lazarević“ Babušnica i OŠ „Bratstvo“ Zvonce. Predloge kandidata za dodelu Svetosavske nagrade biće upućen Opštinskom veću na usvajanje. Nagrade će uručiti predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković.

 • Kontrola projektnih aktivnosti

  Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština Marija Mijatović, Ana Rajković i Vladimir Zafirović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Predrag Simić juče izvršili kontrolu projektnih aktivnosti na realizaciji projekta „Čista životna sredina za bolji život u opštini Babušnica“ koji se relizuje u okviru programa Exchange 4. Projktne aktivnosti su ocenjene pozitivno, a na sastanku sa članovima Projektnog tima opštine Babušnica doneta je odluka o raspoređivanju suficita koji se pojavio u toku relizacije projekta. Jedan deo suficita biće namenjen za kupovinu abrol kontejnera, zapremine 30 metara kubnih u cilju smanjenja troškova transporta odvoženja smeća na Regionanalnu sanitarnu deponiju u Pirotu. Drugi deo suficita biće upotrebljen na

  ...
 • Kup Srbije za Pirotski okrug

  U okviru Kupa Srbije za Pirotski okrug, šahisti Šahovskog kluba „Lužnica“ odigraće meč, u nedelju 8. marta, protiv šahista „Jedinstva“ iz Bele Palanke.  Meč se igra u Sportskoj hali „Banjica“ u Beloj Palanci sa početkom u 10.00 časova. 

  4. mart 2015.

 • Kvalitetna stonoteniska liga Srbije

  Predstojećeg vikenda na progrmu su susreti 11. kola Kvalitetne stonoteniske lige Srbije. Stonoteniseri Lužnice dočekuju sutra na svom terenu ekipu STK „Prva Petoletka“ iz Trstenika. Susret između Lužnice i Prve Petoletke igra se u maloj sali OŠ Despot Stefan Lazarević a početak susreta je u 14.00 časova. U ostalim susretima ovog kola sastaju se: Brana Paunović-Kruševac, Slavija-Radnički, Topličanin 2- Bor i Dubočica-Lala.

  23. januar 2015.

 • Lužničani u Beogradu

  Godišnja skupština Udruženja „Lužničani u Beogradu“ i zajedničko zavičajno okupljanje i druženje „Lužničko veče 2014“ održaće se u subotu 29. novembra, u restoranu Doma vojske u Beogradu sa početkom u 18.00 časova.
  U okviru programa nastup će imati školske pozorišne trupe iz Babušnice, a biće održana i promocija knjige „Mešenje i gotvenje u Lužnicu“ autora Ankice Nikolić.
  Cena ovogodišnjeg druženja po osobi je

  ...
 • Lužničani u Nišu

  Društvo Lužničana iz Niša, u subotu 28. februara  organizuje po 13 put,  „Veče Lužničana u Nišu“.  Veče će se održati u restoranu Romansa u Nišu sa početkom u 20.00 časova. Cena konzum karte sa kompletnim menijem i neogranečenim pićem je 1.800 dinara i može se kupiti u restoranu. Društvo Lužničana u Nišu osnovali su Lužničani koji žive u Nišu i okolini sa ciljem razvijanja i negovanja tradicije i kulturne baštine opštine Babušnica, kao i pomoći opštini Babušnica u uspostavljanju sadržajnih kontakata sa drugim gradovima i ustanovama.

  ...