Филтер
 • Исплата путних трошкова за студенте и ученике средњих школа

  Данас почиње исплата путних трошкова студентима и средњошколцима. Путне трошкове могу преузети у канцеларији 28, зграда општине Бабушница, сваког радног дана од 10 часова.

 • Исплата студентских путних трошкова

  Исплата студентских путних трошкова почеће сутра ,22.7. 2014. год. после 10 часова, у канцеларији 28. 
  Исплата путних трошкова средњошколцима почеће када крене школска година.

 • Истиче рок за плаћање друге аконтационе рате пореза на имовину физичких лица

  Рок за плаћање друге аконтационе рате пореза на имовину физичких лица за 2014. годину истиче 15. маја, кажу у Локалној пореској администрацији и подсећају пореске обвезнике да на време изврше уплату својих пореских обавеза, како би избегли зарачунавање пореске камате. С обзиром да пореска решења за ову годину још нису достављена, власници имовине уколико су уплатили прву рату треба да уплате износ у висини четвртине прошлогодишњег пореза. Они који до сада нису уплатили прву рату, треба да уплате половину прошлогодишњег износа. Из Локалне пореске администрације обавештавају предузетнике и правна лица да до краја године могу да измире заостале обавезе за комуналну таксу и самодопринос, чиме би стекли право отписа камате.

 • Истиче рок за подношење захтева за легализацију бесправно изграђених објеката

  Последњи рок за подношење захтева за легализацију бесправно изграђених објеката је среда, 29. јануар, док се захтеви за упис у катастар подносе до 16. марта 2014. године.
  На основу Закона о легализацији који је ступио на снагу 1. новембра прошле године поступак легализације покреће се по захтеву власника бесправно изграђеног објекта у року од 90 дана од дана ступања на снагу овог закона.

  ...
 • К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање проjеката из области развоја културе и подстицаја културног и уметничког стваралаштва на територији општине Бабушница у 2017. години

  Конкурс и конкурсну документацију можете преузети овде
  28. новембар 2017. године

 • К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање пројеката из области развоја културе

  Општина Бабушница расписала је К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање пројеката из области развоја културе и подстицаја културног и уметничког стваралаштва на територији општине Бабушница у 2015. години. 
  Средства за пројекте по овом конкурсу у износу до 500.000,00 динара обезбеђена су у буџету општине Бабушница

  ...
 • Књижевно вече просветних радника књижевних стваралаца за децу

  У оквиру јануараских дана просветних радника Србије, вечерас се у Кући Ђуре Јакшића у Београду одржава Књижевно вече просветних радника књижевних стваралаца за децу. Песмом Ђуре Јакшића „На липару“ манифестацију ће отворити Вера Цветановић, књижевни стваралац и наставница Српског језика и књижевности ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ из Бабушнице, која ће казивањем своје поезије намењене деци узети учешће у представљању књижевних-стваралаца за децу. Ово књижевно вече је између осталог замишљено као подстицај наставницима и ученицима да поштују, воле и цене књиге надајњујући се из њих хуманошћу и лепотом, да се, можда, и сами опробају на књижевном пољу. Књижевно вече се одржава у Кући Ђуре Јакшића једног од најизразитијих романтика међу српским уметницима, који се поред свог учитељског позива бавио и књижевношћу, сликарством, приповедањем и

  ...
 • Књижевно вече у Босилеграду

  Саша Аранђеловић, писац из Бабушнице представио је, минулог викенда,  своје стваралаштво у сали Народне библиотеке „Христо Ботев“ у Босилеграду. Он је говорио о својим романима „Вечност“ и „Поглед са висине“, а босилеградска читалачка публика имала је прилику да се упозна и са његовим сценаристичким радовима. Поред својих дела, Саша Аранђеловић је читао и одломке из дела својих колега, Мирослава Докмана, Горана Манића,

  ...
 • Кадети КК Бабушница

  Кадети КК Бабушница у оквиру четвртог кола групе три Регионалног првенства, поражени су у суботу у Белој Паланци од кадета КК Младост Весна резултатом 61:60. Кадети Бабушнице водили су до последње секунде сусрета резултатом 60:59, али су судије на 8 десетинки пре истека времена досудили личну грешку нашем играчу, па су домаћини реализацијом слободних бацања стигли до победе 61:60. У петом колу кадети Бабушнице гостоваће у четвртак, 17. априла у Нишу екипи ОКК Јуниор 1. Сусрет је заказан за 15 часова у ОШ „Душко Радовић“.

 • Кадети кошаркашког клуба Бабушница

  У последњем, 6. колу групе три Регионалне кошаркашке лиге, кадети КК Бабушница дочекаће у недељу, 27. априла од 11 часова у сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Бабушници, кадете Омладинског кошаркашког клуба Ниш 3. У претходна пет кола кадети Бабушнице забележили су једну победу и пет пораза и налазе се на трећем месту на табели међу четири екипе колико наступа у овој групи.

 • Карате клуб „Тигар“ из Бабушнице

  Каратисткиње Карате клуба „Тигар“ из Бабушнице освојиле су четри медаље на традиционалном „Cooper Cupu 2014“ одржаном у суботу у Бору. На свом првом турниру по повратку у клуб из КК „Пролетер“ из Пирота за који су у протеклих годину дана наступале, три најбоље такмичарке бабушничког клуба освојиле су три златне и једну сребрну медаљу. Златне медаље у борбама у појединачној конкуренцији освојиле су Марија Николић у категорији до 45 кг и Тијана Аранђеловић у категорији преко 45 кг, и екипно у борбама: Марија Николић, Тијана Аранђеловић и Бранка Тодоровић. Сребрну медаљу освојила је Бранка Тодоровић у категорији до 45 кг, пошто је у финалу поражена од своје клупске другарице Марије Николић.  На турниру у Бору учествовало је око 200 такмичара из 27 клубова централне Србије. Следеће суботе каратисткиње „Тигра“ учествоваће на

  ...
 • Карате клуба „Тигар“

  Каратисткиње Карате клуба „Тигар“ из Бабушнице, учествују сутра на петом Међународном карате турниру „Куп Параћина“. Прошлог викенда на „Cooper Cupu 2014“ у Бору, на првом турниру по повратку у клуб из КК „Пролетер“ из Пирота за који су у протеклих годину дана наступале, три најбоље такмичарке бабушничког клуба Марија Николић, Тијана Аранђеловић и Бранка Тодоровић освојиле су три златне и једну сребрну медаљу. 

 • Квалитетна стонотениска лига Србије

  Предстојећег викенда на програму су сусрети 11. кола Квалитетне стонотениске лиге Србије. Стонотенисери Лужнице дочекују сутра на свом терену екипу СТК „Прва Петолетка“ из Трстеника. Сусрет између Лужнице и Прве Петолетке игра се у малој сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић а почетак сусрета је у 14.00 часова. У осталим сусретима овог кола састају се: Брана Пауновић-Крушевац, Славија-Раднички, Топличанин 2- Бор и Дубочица-Лала.

  23. јануар 2015.

 • Кидање магистралног водоводног вода

  Због клизишта поред магистралног пута Бабушница-Пирот између Доњег и Горњег Крњина, јуче у поподневним сатима дошло је до кидања магистралног водоводног вода, па су без воде остали потрошачи у Горњем Крњину и селу Војници. Екипе ЈКП „Комуналац“ Бабушница санирале су оштећења па је снабдевање потрошача водом у овим селима је нормализовано у преподневним сатима. Таkође из ЈКП „Комуналац“ обавештавају да је вода у водоводној

  ...
 • Километар косе

  Недавно је на друштвеној мрежи Фејсбук покренута хуманитарна акција “Километар косе”.

  ...
 • КК Бабушница

  Пошто је укинуто ванредно стање, такмичење у Летњој мушкој регионалној кошаркашкој лиги ће се наставити у складу са терминима и временским условима како се трајање такмичења не би сувише одужило и угрозило регуларност такмичења. Кошаркаши Бабушнице који се такмиче у овој лиги, одиграће сутра у спортскох хали „Кеј“ у Пироту утакмицу трећег кола, у којој ће се од 17 часова састати са екипом Кошаркашког клуба Пирот 2. Раније одложени сусрет другог кола између кошаркаша Бабушнице и КК Зицер из Бора одиграће се у недељу, 1. јуна у Бабушници. Сусрет је заказан за  12.30 часова на отвореном кошаркашком терену у центру Бабушнице.  

 • КМФ

  У 12. колу Регионалне ФУТСАЛ лиге КМФ „Бабушница 2011“ поражен је у суботу као домаћин  у Белој Паланци од екипе КМФ „БСК“ из Бујановца резултатом 8:1. У 13. колу екипа КМФ „Бабушница 2011“ гостује у Бујановцу екипи КМФ „Зуфо“.

  9. март 2015.

 • КМФ Бабушница

  Фудбалери КМФ „Бабушница 2011“, у премијерном сусрету првенства Регионалне ФУТСАЛ лиге, поражени су као домаћини у Белој Паланци у сусрету другог кола од екипе КМФ Јастребац из Блаца резултатом 5:2. У трећем колу наредног викенда екипа КМФ „Бабушница 2011“ гостује у Бујановцу екипи КМФ „БСК“.  

 • КМФ Бабушница 2011

  Екипа КМФ Бабушница 2011 гостоваће сутра у Нишу где ће се у сусрету 12. кола Регионалне ФУТСАЛ лиге састати са екипом КМФ ВИК Наисус 2. Почетак сусрета заказан је за 21 час.

 • КМФ Бабушница на седмом месту

  У четвртом колу Регионалне ФУТСАЛ лиге екипа КМФ „Бабушница 2011“ забележила је прву првенствену победу, пошто је јуче као домаћин у Белој Паланци победила екипу  КМФ“Зуфо“ из Бујановца резултатом 5:4.  Након прве победе екипа КМФ „Бабушница 2011“ заузима седмо место на табели са 3 освојена бода, колико има и шестопласирана екипа КМФ „Гургусовац“ из Књажевца, којој бабушничка екипа гостује предстојећег викенда у оквиру петог кола.