Филтер
 • Светски дан Цивилне заштите

  Поводом Светског дана цивилне 

  ...
 • Свечаност поводом Дана школе "Добринка Богдановић" из Стрелца отказана

  У знак солидарности са угроженим становништвом и у складу са Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије о одлагању свих ваннаставних активности, због тешког стања у држави, свечаност поводом Дана школе „Добринка Богдановић“ из Стрелца биће отказана. Школа позива све хумане људе који могу да помогну на било који начин, да то учине и

  ...
 • Седенћа уз логорску ватру

  Традиционалном „Седенћом“ уз логорску ватру, сутра од 19 часова у порти манастира „Света Петка“ у Горчинцу, Туристичка организација општине Бабушница, Месна заједница Горчинцеи Удружење жена Лужничке рукотворине из Горчинца почеће већ традиционалну прославу Светог Пантелејмона. На дан Светог Пантелејмона, 9. августа, такође у порти манастира од  13 часова биће одржан избор за најбољу „Лужничку ракију“ и баницу, док ће се од 15 часова одржати надметање у спортскомвишебоју: надвлачењу конопца, обарању руку, бацању камена с рамена и скоку у даљ. За победнике по дисциплинама као и најбољег вишебојца Туристичка организација обезбедила је пехаре.  

 • Седма акција добровољног давања крви

  Седма овогодишња акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Бабушница и Завода за трансфузију крви из Ниша биће реализована сутра. Екипа Завода за трансфузију крви дежураће у Конфекцији „Лисца“, а добровољни даваоци крв могу дати у времену од 9.00 до 14.00 часова. С обзиром да је у току сезона годишњих одмора и да су залихе крви на граници минимума, из Црвеног крста Бабушнице апелују на даваоце да се у што већем броју одазову овој акцији како би се прикупиле довољне количине крви за несметан рад здравствених институција.

 • Седмо коло Зоне „Југ“

  У седмом колу Зоне „Југ“ Фудбалског савеза региона источне Србије фудбалери Лужнице непријатно су изненадили своје навијаче, пошто су неочекивано поражени јуче у Бобишту од  истоимене екипе резултатом 2:1. Једини гол за Лужницу у јучерашњем сусрету, а свој трећи у сезони, постигао је Владимир Петровић у финушу првог полувремена за изједначење резултата на 1:1.   Поред изостанка неколико стандардних играча због повреда, жутих и црвених картона, поразу Лужнице кумовала је слаба реализација повољних прилика, као и неколико грешака у одбрани које су кажњене головима од стране борбених играча домаће екипе. Након другог сезонског пораза зонаш из Бабушнице са треће позиције на табели пао је на четврту, и повећао бодовни заостатак за водећим двојцем Моравом из Владичиног Хана и Балканским из Димитровграда.

  ...
 • Седница Oпштинског већа

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра у 8 часова седницу Већа општине Бабушнице. Чланови већа на сутрашњој седници разматраће Завршни рачун општине за 2013. годину, као и Ребаланс буџета општине Бабушница за текућу годину. На сутрашњој седници веће ће разматрати и друга питања из своје надлежности. 

 • Седница Oпштинског већа

  Данас је одржана седница Општинског Већа прва у овој календарској години. Поред давања сагласности на финансијске планове за 2014. годину  Председника општине и Општинског већа, као и Скупштине општине, Општинске управе, Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, Дома културе, Народне библиотеке, Туристичке организације, Предшколске установе Дечија радост и основних и средњих школа на територији општине Бабушница, веће је прихватило преглед утрошка средстава спортских клубова и организација, и донело Закључак да спортски клубови до краја јануара текуће године доставе извештаје о раду и утрошку средстава за 2013. годину.

  ...
 • Седница Већа

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра у 10 часова седницу Општинског Већа општине Бабушница. Седница Веће биће одржана у сали 2 зграде општине.

 • Седница новоизабраног Општинског Већа

  Седница новоизабраног Општинског Већа општине Бабушница биће одржана у четвртак, 30. октобра. Седница Већа коју је заказао заменик председника општине др Драган Костић, одржаће се у сали 2 зграде општине Бабушница са почетком у 8.00 часова. Чланови већа разматраће предлог ребаланса буџета за текућу годин, као и друга питања из своја надлежности. О ребалансу буџета за текућу годину изјасниће се и одборници на седници скупштине која ће бити одржана у четвртак, 30. октобра.

  28.10.2014.

 • Седница Општинског Већа

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра седницу општиског већа. Седница че се одржати у сали 2 општине Бабушница са почетком у 11.00 часова. На сутрашњој седници чланови већа разматраће предлоге закључака о новчаним помоћима и стипендијама за ученике и студенте, као и предлоге правилника о новчаној помоћи за новорођену децу, младе брачне парове и вантелесну оплодњу. Општинско веће општине Бабушница разматраће и друга питања из своје надлежности.

  24. март 2015.

 • Седница Општинског Већа

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра седницу општинског већа. Седница ће се одржати у сали 2 општине Бабушница са почетком у 11.00 часова. Чланови већа разматраће на седници извештаје о раду Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница, Центра за социјални рад и Црвеног крста. Такође ће бити разматран и годишњи извештај Савета за здравље општине Бабушница. На дневном реду сутрашње седнице наћи ће се и нацрт одлуке о давању аутобуса на коришћење Јавно комуналном предузећу „Комуналац“, као и нацрти одлука о изменама и допунама Буџета општине Бабушница за 2015. годину, о изменама одлуке о саветнику за заштиту права пацијената на територији општине Бабушница, и измене одлуке о ауто-такси превозу у општини Бабушница. Општинско веће ће изјаснити и о нацрту решења о

  ...
 • Седница Општинског Већа

  Данас је одржана седница општинског већа којом је председавао Саша Стаменковић, председник општине Бабушница. Чланови већа усвојили су  нацрте одлука о утврђивању доприноса за уређење грађевинског земљишта, о критиријумима за уговарање висине доприноса за уређење грађевинског зњмљишта на подручју општине Бабушница у поступку легализације објеката, као и нацрт одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2015. годину. Такође је усвојен и Локални акциони план запошљавања за

  ...
 • Седница Општинског Већа

  Седница Општинског Већа општине Бабушница биће одржана сутра. Седницу Већа заказао је  заменик председника општине Бабушница др Драган Костић, а седница ће се одржати  у сали 2 зграде општине Бабушница са почетком у 8.00 часова. Чланови већа разматраће предлог ребаланса буџета за текућу годин, као и друга питања из своја надлежности. О ребалансу буџета за текућу годину изјасниће се и одборници на седници скупштине која ће, такође,  бити одржана сутра са почетком у 16.00 часова. Осим ребаланса буџета, на дневном реду сутрашње седнице биће и тачка предлог решења о давању сагласности на статут ЈКП „Регионална депонија Пирот“.

  ...
 • Седница општинског већа

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра нову седницу општинског већа. Седница ће се одржати у сали 2 са почетком у 8.00 часова. Чланови већа, на сутрашњој седници, разматраће  Нацрт  одлуке о ребалансу  буџета за текућу годину, као измену програма пословања за 2014. годину Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница. На дневном реду седнице наћи ће се и предлог одлуке о издавању у закуп простора између „Техничког блока“ и управне зграде на Купалишном комплексу  за наступајућу купалишну сезону. На седници ће бити разматран и програм пословања ЈКП „Комуналац“ за 2014. годину, а биће разматрана и остала питања која су у надлежности

  ...
 • Седница општинског већа

  На данас одржаној седници Општинског већа којом је председавао председник општине Саша Стаменковић веће је прихватило Нацрт Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бабушница, као и Предлоге Решења: о покретању поступка, избору метода и начину пописа средстава у јавној својини; и формирању Радне групе и Подгрупе за спровођење пописа средстава у јавној својини. Веће је прихватило Захтев: ОШ Деспот Стефан Лазаревић из Бабушнице за обезбеђење средстава за трошкове израде пројекта за поправку крова и фасаде на школским објектима у Бабушници и за ту намену издовојило средства од 390.000 динара, како би се кренуло у реализацију и коришћење донације Владе Јапана бабушничкој школи у износу од 90.000 еура за поправку кровова и фасаде школских објеката. Веће није прихватило захтеве Дирекције за грађевинско земљиште, путеве

  ...
 • Седница општинског Већа општине Бабушница

  Председник општине Бабушница Саша Стаменковић заказао је за сутра седницу Општинског већа општине Бабушница. Седница ће бити одржана у сали 2 општине Бабушница са почетком у 13 часова. На сутрашњој седници Веће ће разматрати Нацрте Одлука о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији општине; и утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2015. годину на територији општине Бабушница. Веће ће разматрати Нацрт Одлуке о Општинском правобранилаштву, Нацрт Одлуке о процени угрожености од елементарних непогода и других несрећа, као и Нацрт Одлуке о измени одлуке о коришћењу службених возила. Чланови већа разматраће и Измене и допуне Програма пословања ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој општине Бабушница“, и Наративни Извештај УГ „Млади сточар“ за период од

  ...
 • Седница Савета пиротског округа

  Сутра се у Пироту одржава седница Савета пиротског округа, коју је заказао начелник пиротског управног округа Димитрије Видановић. Почетак седнице заказан је за 12.00 часова у сали седишта округа.  

  16. март 2015.

 • Седница Савета Пиротског округа

  Данас је у Пироту одржана седница

  ...
 • Седница Савета Пиротског управног округа

  Седница Савета Пиротског управног округа биће заказана за понедељак, 15. децембaр, рекао је начелник пиростког округа Димитрије Видановић на конференцији за медије, одржаној данас у седишту округа. На конеренцији су поред начелника округа присуствовали и шефови инспекцијских служби који су свако из свог домена рада говорили о резултатима и спроведеним контролама током месеца новембра.  

 • Седница Савета Пиротског управног округа

  Седница Савета Пиротског управног 

  ...