Филтер
 • Вакцинација против сезонског грипа

  07.10.2014.

  У Дому здравља Бабушница, данас је почела вакцинација против сезонског грипа,сезонском тровалентном вакцином. Из Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, преко Завода за јавно здравље из Пирота, Дому здравља у Бабушници дистрибуирано је 400 доза. Сви заинтересовани за вакцинацију могу се вакцинисати свакога дана у Дому здравља у Бабушници, као

  ...
 • Ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације

  Данас је одржана ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Бабушница. На седници је разматрана Наредба Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“ и Водопривредног центра „Морава“ из Ниша по  којој се Општинским штабовима наређује редован обилазак одбрамбених линија од поплава, доступност штабова 24 часа, редовни контакти са секторима. Такође се захтева и стална контрола опреме и механизације која је предвиђена у случају поплава. Наредба Јавно привредног предузећа издата је поводом прогнозе Републичког Хидрометеоролошког заваода Србије за период од 22. до 24. априла. Метеоролози најављују да ће на југу и југоистоку данас и сутра бити великих падавина које би могле да изазову ново изливање река. Како пише у Оперативном хидрометеоролошком билтену Републичког хидрометеоролошког завода, за данас и сутра је најављена киша

  ...
 • Ванредна седница скупштине општине Бабушница

  Председник Скупштине општине Дејан Лазаревић заказао је за сутра ванредну седницу СО Бабушница.  Пред одборницима локалног парламента наћи ће се само једна тачка дневног реда - Стање у ЈКП „Комуналац“ Бабушница. Седница ће бити одржана у сали 3 зграде општине Бабушница, а почетак је заказан за 16.00 часова.

 • Вече љубави и вина

  Дом културе Бабушница поводом Дана заљубљених организује сутра манифестацију под називом „Вече љубави и вина“. На сутрашњој манифестацији учествоваће бабушнички песници, ученици основних и средњих школа, уз акустичну музичку пратњу. Манифестација се одржава у Галерији Дома културе, а почетак је у 19 часова.

 • Вече књижевних ставаралаца општине Бабушница

  У Белој Паланци одржано је књижевно вече књижевних ставаралаца општине Бабушница. Бројним љубитељима лепе речи и стиха, у сали Културно-информативног центра Бела Баланка представили су се својим песмама, прозом, афоризмима, и причама на локалном дијалекту Бошко Раденковић Горштак, Саша Аранђеловић, Јелица Богојевић, Валентина Николић Радивојев, Јелена Пејчић, Далибор Ђорђевић, Јелена Божиловић, Никола Миладиновић, Анђела Цветковић, Горан Ранчић и Раде Маринковић, као и Слободанка Николић из Горчинца певањем изворних народних песама, употпуњујући својим гласом ово лепо културно вече. Гостовање књижевника из Бабушнице наишло је на велико интересовање публике,  која их је аплаузима испратила на крају. 

 • Вече Лужничана у Нишу

  Друштво Лужничана из Ниша, по 13 пут, организује „Вече Лужничана у Нишу“ које ће се одржати у суботу 28. фебруара, са почетком у 20.00 часова. Вече ће се одржати у ресторану Романса у Нишу. Цена конзум карте са комплетним менијем и и неогранеченим пићем је 1.800 динара и може се купити у ресторану.

  9. фебруар 2015.

 • Вече Лужничана у Нишу

  Друштво Лужничана из Ниша организује традиционално дружење под називом „ Вече Лужничана“ које ће се одржати 1. марта. Дружење Лужничана који живе у Нишу и околини одржаће се у нишком ресторану „Романса“ са почетком у 20.00 часова. Уплата по особи је 1.700,оо динара, а уплата се може извршити на дан одржавања манифестације, у ресторану „Романса“.

 • Вечерас две утакмице четвртфинала

  На традиционалном ноћном турниру у малом фудбалу „Бабушница 2014“  утакмицама последњег кола групе Б синоћ су завршена такмичења по групама. Победом резултатом 4:0 над екипом „Вавилон“ из Власотинца екипа „Цвећара цвет“ из Бабушнице  освојила је прво место у групи Б и пласирала се директно у полу-финале. У другој утакмици групе Б синоћ  екипа „Еко блок“ из Власотинца победила је бабушничку екипу „Дами стил“ резултатом 3:2 и изборила пласман у четврт-финале. Други учесник четвртфинала из групе Б је екипа „Дами стил“. Из групе А, директан пласман у полуфинале изборила је екипа „Вик Наисус“ из Ниша, док ће се за полуфинале из грпе А борити екипе „Цариброд“из Димитровграда и „Економист“ из Ниша. Вечерас, уколико временски услови то буду дозволили, на турниру ће се играти две утакмице четвртфинала. У борби за

  ...
 • Видовдански тениски турнир

  Бранислав Вељковић члан Тениског клуба Бабушница учествоваће на „Видовданском турниру“  Тениског савеза Србије који се за узраст до 12 година одржава у Крушевцу у суботу, 21. јуна. На турниру чији домаћин је ТК Крушевац учествоваће 33 такмичара из целе Србије.

 • Видовдански шаховски турнир

  Шаховски клуб „Лужница“ у суботу, 27. јуна, у Стрелцу организује „Видовдански шаховски турнир-Стрелац 2015“. Турнир ће се одржати у просторијама основне школе „Добринка Богдановић“ са почетком у 10.00 часова. Турнир се се игра по Швајцарском систему, 30 минута по играчу. Уплата по играчу је 300 динара, а организатори су за најбоље на турниру обезбедили новчане награде. Учесници су дужни да на турниру са собом понесу шаховску таблу и сат.

  22.06.2015.

 • Вирус грипа потврђен је на територији пиротског округа

  Вирус грипа потврђен је на територији пиротског округа. Национална лабораторија Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ у оквиру Одсека за респираторне вирусе лабораторијски је потврдила вирус инфлуенце  тип А из три узорка бриса назофаринкса деце школског узраста старости 14, 15 и 16 година из Пирота каже се у информацији о актуелној епидемиолошкој ситуацији грипа Завода за јавно здравље Пирот, коју је потписала др Радмила Зец, Окружни координатор за надзор над грипом. Праћењем обољења сличних грипу у пиротском округу у последње две недељебележи се пораст обољења сличних грипу у свим узрасним групама, нарочито у  узрасним групама од 0 до 4, 5 до 14 и 15 до 29 година. 

  ...
 • Влада Јапана одобрила пројекат за замену кровног покривача основној школи

  Основној школи „Деспот Стафан Лазаревић“ у Бабушници, Влада Јапана, одобрила је пројекат за замену кровног покривача. Управа основне школе у Бабушници на челу са директорком Радмилом Младеновић, конкурисала је код Јапанске амбасаде у Београду  поменутим пројектом укупне вредности  90 000 евра без ПДВ-а. Церемонија потписивања уговора о донацијама биће одржана 20.марта 2014.године у згради Владе Републике Србије у Београду, којој ће присуствовати директор Радмила Младеновић и председник општине Бабушница Саша Стаменковић.

 • Вода за пиће у општини Бабушница ИСПРАВНА

  Вода за пиће у водоводној мрежи у општини Бабушница је исправна, то потврђују биолошко-хемијске анализе које је урадио лесковачки Завод за јавно здравље које се редовно врше, рекао нам је јутрос директор ЈКП „Комуналац“ Јовица Љубић. Вода се свакодневно контролише од стране предузећа Наисус из Ниша на самом изворишту у Љуберађи, додаје Љубић.


 • ВОДА ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА ЈЕ ИСПРАВНА

  Вода из градског водовода у Бабушници је исправна и може се користити за пиће и припремање хране. То су потврдиле анализе Завода за јавно здравље из Лесковца које су достављене Јавном комуналном предузећу "Комуналац" Бабушница.

 • Вода из градског водовода није за пиће

  Услед обилних падавина дошло је до замућења изворишта воде у Љуберађи, па вода из градског водовода није за пиће, већ само за техничку употребу. Неисправност воде за пиће потврдили су из ЈКП „Комуналац“ Бабушница и Завода за јавно здравље из Лесковца. За снабдевање грађана и објеката од јавне важности, ЈКП „Комуналац“ у сардњи са Ватрогасном јединицом из Бабушнице, обезбедио је цистерну са пијаћом водом која ће бити лоцирана на аутобуској станици, у центру Бабушнице. У току сутрашњег дана ЈКП „Комуналац“ ће покушати да обезбеди још једну цистерну из општина пиротског округа.

 • Волонтери

  Волонтери Удружења жена „Лужничке рукотворине“ данас су обишли старачка домаћинства у селу Јасенов Дел и помогли им у цепању и складиштењу огревног дрвета. У данашњој акцији учествовао је и доктор Милош Пејчић који је разговарао са мештанима села о њиховим здравственим проблемима. У данашњој акцију учествовала су 11 волонтера, а наредне недеље волонтери удружења спровешће још једну хуману акцију у селу Линово.

 • Враћање старим обичајима

  Трком коња кроз село, мештани села Горњи Стрижевац обележили су током викенда празник Тодорицу и оживели обновљени, вековима стар обичај јахањаљ неоседланих коња кроз село како би, по народном веровању, призвали долазак пролећа.

  Шесторица младића јахала су коње кроз село, чиме је обележен долазак пролећа.Најмлађи коњаник био је десотогодишњи Нинослав Савић из Горњег Стрижевца.Он је почео са јахањем коња од своје четврте године, а научили су га старија браћа Владимир и Милош.

  Милан Стаменковић, директор Туристичке организације општине Бабушница у изјави за медије рекао је да је Туристичка организација

  ...
 • Време за успешне жене

  Сутра се у Нишу, у организацији ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА,одржава информативна сесија о процесу доделе бесповратних средстава за покретање женског бизниса под називом „Време за успешне жене“. Информативна сесија је намењена је учесницама из општина Бабушница, Бела Паланка, Алексинац, Дољевац, Гаџин Хан, Књажевац, Мерошина и Сврљиг. Циљ сесије је упознавање будућих предузетница са

  ...
 • Вурдијада

  Трећа по реду манифестација здраве хране и традиционалне лужничке кухиње „Вурдијада 2014“ одржаће се у суботу, 15. новембра. Ове године трајаће два дана, а отварање је заказано за петак, 14. новембар у 20 часова на централном градском тргу у Бабушници уз културно-уметнички програм фолклорних ансамбала домова културе Бабушница и Пирот, и концерт звезда гранда Александре Бурсаћ и Стевана Анђелковића. Наредног дана у Сали хотела „ЦРНИ ВРХ“ биће одржано

  ...
 • Вурдијада

  Трећа по реду манифестација здраве хране и традиционалне лужничке кухиње „Вурдијада 2014“ одржаће се 15. новембра. Ове године трајаће два дана, а отварање је заказано за 14. новембар. Наредног дана биће одржано такмичење у припремању вурде, као и такмичење у припремању националних јела аматера и професионалаца. Како најављују организатори, председник жирија овогодишње „Вурдијаде“ биће Саша Мишић, познатији ка Паклени кувар, по популарном куварском шоу на Првој ТВ. Саша Мишић је освојио четири награде на изложби Међународног сајма угоститељства и туризма у Штутгарту, а

  ...