Фудбалери Лужнице припреме за пролећни део првенства Нишке зоне почели су у суботу. На прозивци коју је тачно у подне обавио шеф стручног штаба Братислав Митровић, поред играча који су и јесенас носили дрес бабушничког зонаша нашли су се и новајлије: Антоније Тони Додић досадашњи штопер БСК-а из Бујановца, Марко Живковић везни играч пиротског "Танаска Рајића", и велико појачање, Борис Миљковић центарфор Сврљига који је претходних дана довођен у везу са Заплањцем из Гаџиног Хана, али је приступио екипи Лужнице. 
У Лужницу су се вратили нападач Џими Виденовић из Јединства са Уба, као и Саша Јеремијев, који је претходних годину дана провео у Кладову где је наступао за Ђердап и Бродоремонт. Према речима Братислава Митровића са играчима који су појачали екипу, уз постојечи играчки кадар и велики рад у припремном периоду, треба очекивати да Лужница на пролеће буде респектабилна екипа која ће поред већ традиционалних победа на свом терену, бодове освајати и на страни, и покушати да искористи сваку прилику у борби за сам врх табеле.
Екипу Лужнице у зимској паузи напустили су штопер Младен Илић који је приступио Заплањцу, Душан Петровић, Милош Станковић, Дарко Живковић, Марко Младеновић и резервни голман Милош Вучић.