Пакети хране и хигијенских средстава социјално угроженим породицама, које живе у селима бабушничке општине, а које је обезбедила Влада Србије, до краја недеље стићи ће у Црвени крст Бабушнице.
-Влада Републике Србије преко ресорног министарства и Црвеног крста Србије обезбедила је 500 пакета хране и хигијенских средстава за општину Бабушница. Помоћ ће добити породице које испуњавају предвиђене критеријуме као што су: самохрана старачка домаћинства из удаљених сеоских средина, породице са већим бројем деце, породице које су гранични случајеви, па из тих разлога не остварују право на новчану помоћ, као и породице које имају инвалидно лице. Корисници Народне кухиње у Бабушници немају право на ове пакете помоћи каже Слободан Момчиловић, секретар Црвеног крста Бабушница. Он додаје да је Црвени крст Бабушница упутио допис председницима месних заједница да направе списак са лицима која испуњавају критеријуме за добијање помоћи, а да ће подела пакета хране и хигијенских средстава кренути почетком августа.
Из Црвеног крста Бабушница апелују на председнике Месних заједница да доставе спискове угрожених породица из својих средина, или да дођу у просторије Црвеног крста Бабушница и ажурирају постојеће спискове са корисницима помоћи.
Слободан Мочиловић такођи наводи да су у Црвеном крсту Бабушница изложени притисцима од стране породица којих нема на списковима за добијање помоћи и које желе да се упишу за добијање пакета. Он каже, да такви случајеви треба да се обрате својим председницима месних заједница како би они утврдили да ли такве породице испуњавају критеријуме за добијање помоћи.
Момчиловић напомиње да предност за добијање пакета хране и хигијенских средстава имају породице које немају никаквих новчаних примања, а не пензионери, корисници социјалне помоћи и туђе неге и помоћи.
Уколико поједине породице броје шест и више чланова, таквим породицама следују два пакета, а када су у питању самохрана старачка домаћинства, опредељује се један пакет без обзира да ли је у домаћинству један или два члана.
Спискове за поделу помоћи урађени су према критеријумима Црвеног крста Србије, а поред месних заједница са територије општине Бабушница, консултован је и Центар за социјални рад општине Бабушница.

.