Upravnio dbor razvojnog programa Evropski PROGRES odobrio je finansiranje 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije ukupne vrednosti 608.984 evra, od čega Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraju 538.230 dok 70.754 evra sufininasiraju opštine. Podržani predlozi za izradu tehničke dokumentacije odnose se na objekte socilajne, komunalne i ekonomske infrastrukture i preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata.

Tokom četvrtog sastanka, koji je održan u Blacu Upravni odbor je takođe odobrio kriterijume za podršku lokalnim samoupravama za razvoj planova detaljne regulacije, za šta je izdvojena ukupna suma od 280.000 evra. Lokalne samouprave koje su uključene u Evropski PROGRES će imati priliku da podnesu do tri projekta za izradu planova detaljne regulacije, pri čemu podržani projekti mogu računati na bespovratna sredstva u iznosu do 15.000 evra.

Na sastanku je predstavljen i napredak koji je Program ostvario u periodu od 17. septembra do 31. decembra 2014. godine: objavljena su četiri javna poziva za finansiranje predloga projekata, stvareni uslovi za početak izgradnje zgrade Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, odobreno je 20 partnerskih projekata organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava i 16 projekata za unapređenje registra poreskih obveznika, izrađena je nova internet prezentacija Programa i završen likovni konkurs za učenike srednjih škola.

Sastankom je predsedavala Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije a  prisustvovali su predstavnici ministarstava Republike Srbije, opština koje učestvuju u realizaciji Evropskog PROGRESa, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva, donatori – predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Ispred opštine Babušnica sastanku Upravnog odbora razvojnog programa Evropski progres prisustvovao je predsednik opštine Saša Stamenković.