ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Јавна расправа поводом нацрта Локалног акционог плана за родну равноправност у општини Бабушница за период 2021. - 2024. годину (03.06.2021)
- Обавештење о одлагању јавне расправе (17.06.2021.)

Јавна расправа поводом нацрта Одлуке о изради Првих измена и допуна Просторног плана општине Бабушница 2010-2025 (09.03.2021.)
- Нацрт Одлуке о изради Првих измена и допуна Просторног плана општине Бабушница

Јавна расправа поводом нацрта Одлуке о проглашењу подручја споменик природе "Стабло лужњака у Горчинцу"Јавна расправа поводом нацрта Одлуке о проглашењу подручја споменик природе "Стабло лужњака у Горчинцу"
(05.03.2021.)
- Обавештење о продужењу јавног увида
- Нацрт Одлуке о проглашењу подручја споменик природе "Стабло лужњака у Горчинцу"

Јавна расправа поводом нацрта Одлуке о боравишној такси
(23.02.2021.)

- Нацрт Одлуке о боравишној такси

Јавна расправа поводом Нацрта Одлуке о измени Одлуке о локалним административним таксама и накнадама које својом делатношћу остварује Општинска управа општине Бабушница
("Скупштински преглед општине Бабушница", број 17/13 и 20/2015) (11.12.2020. године)

- Нацрт Одлука о измени Одлуке о локалним административним таксама и накнадама које својом делатношћу остварује Општинска управа општине Бабушница

Сузбијање одраслих форми комараца, ларви комараца и крпеља

Предузеће "САНИТ ММ" Д.О.О. из Ниша обавештава грађане Бабушнице да ће дана 13.08.2018. године (понедељак) обавити пети третман сузбијања одраслих форми комараца, ларви комараца и сузбијања крпеља на територији града.
Текст целокупног саопштења за јавност можете преузети овде.
09.08.2018. године

Акција чишћења јавних површина на територији општине

Поводом Међународног Дана планете земље општина Бабушница, сутра организује акцију чишћења јавних површина на територији општине. „Препознајте себе“ је акција у којој ће грађани Бабушнице заједно са институцијама и предузећима општине Бабушница, очистити и уклонити отпад са улица, паркова, игралишта, кеја реке Лужнице, пијаце, излетишта. Циљ ове акције је да најпрометнија места у општини Бабушница постану лепша, здравија и безбеднија за живот. У акцији „Препознајте себе“ учествоваће локалне институције, школе, удружења и грађани. Дан планете Земље почео је да се обележава 1992. године, када је Гејлорд Нелсон, амерички сенатор и еколошки активиста, донео је одлуку да се сваког 22. априла одржи национална обука о животној средини.Та обука о еколошкој свести свих ста свих становника на планети, названа је Дан планете Земље.