Filter
 • Отказан округли сто

  Округли сто на тему „Закон о социјалној заштити, доступност услуга, социјална давања и плурализам пружаоца услуга“ који јетребало да се у организацији Удружење жена „Лужничке рукотворине“ из Горчинца одржи данас у подне, због болести учесника отказан је до даљег, саопштили су организатори. Пројекат јавног заговарања за реформу социјалне заштите, подржавају Траг фондације и УСАИД. 

 • Отказана до даљег STAND UP комедија „Групна терапија“

  STAND UP комедија „Групна терапија“ која је требало сутра да буде изведена у сали биоскопа Дома културе Бабушница, из техничких разлога је отказана до даљег. 

 • ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Горњем Крњину

  Поводом завршетка школске године, издвојено комбиновано одељење ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Горњем Крњину, у суботу, 14. јуна од 11 часова организују свечани програм. У оквиру програма биће изведен Приказ активности у природи, као и пригодан програм поводом завршетка школске године. Ученици издојеног одељења из Горњег Крњина заједно са својом учитељицим Миленом Видановић, позивају све заинтересоване да присуствују овом програму. 

 • Пакети хране и хигијенских средстава социјално угроженим породицама

  Пакети хране и хигијенских средстава социјално угроженим породицама, које живе у селима бабушничке општине, а које је обезбедила Влада Србије, до краја недеље стићи ће у Црвени крст Бабушнице.
  -Влада Републике Србије преко ресорног министарства и Црвеног крста Србије обезбедила је 500 пакета хране и хигијенских средстава за општину Бабушница. Помоћ ће добити породице које испуњавају предвиђене критеријуме као што су: самохрана старачка домаћинства из удаљених сеоских средина, породице са већим бројем деце, породице које су гранични случајеви, па из тих разлога не остварују право на новчану помоћ, као и породице

  ...
 • Педесети "Куп Параћина"

  На традиционалном, педесетом „Купу Параћина“ у стоном тенису за кадете и јуниоре у појединачној конкуренцији, Анђела Огњановић чланица СТК „Лужница“ из Бабушнице освојила је две медаље.
  Прво је у својој - кадетској конкуренцији освојила прво место и златну медаљу, победивши у финалу Кристину Гаврић из СТК Хајдук Вељко из Неготина резултатом 3:1 у сетовима, а потом је у такмичењу у јуниорској конкуренцији стигла до финала, у коме је поражена од Иване Перовић из СТК Гоч из Врњачке Бање резултатом 3:0, чиме јој је припало друго место и сребрна медаља. Са две освојене медаље Анђела Огњановић је најуспешнији појединац 50. „Купа Параћина“ међу стотину такмичара и такмичарки колико је учествовало на турниру.

 • Peta kontrolna utakmica

  Fudbaleri Lužnice gostuju sutra u Pirotu, gde će u okviru priprema za prolećni deo prvenstva Zone „Jug“ od 13.30 časova, odigrati petu kontrolnu utakmicu sa najjačim sastavom srskoligaša Radničkog. Nakon sutrašnje provere Lužnica će poslednju kontrolnu utakmicu odigrati u subotu, 28. februara u Nišu, protiv još jednog člana Srpske lige, ekipe Sinđelića. Prvenstvo Zone „Jug“ počinje u subotu i nedelju, 14. i 15. marta susretima 16. kola u kome će Lužnica dočekati na svom terenu ekipu Vlasine iz

  ...
 • Пети међународни успон на Руј

  На пети традиционални међународни успон на планину Руј, на чијем ће се 1.706 метара високом врху у суботу, 14. јуна, на државној граници срести планинари из Бугарске и Србије, поћи ће и учесници из Ниша. Како кажу организатори из Планинарског клуба "Руј 1706" из Бабушнице и Туристичке организације те општине, овакав догађај је јединствен. Планинари из две земље се истовремено сусрећу на врху, а потом, када се врате на полазне тачке, пограничне општине, село Ракита у Србији и градић Трн у Бугарској, организују пригодан програм - кажу организатори. Учеснике у тим местима очекују бесплатан ручак, наступ фолклорних друштава, изложбе фотографија и

  ...
 • Пето колo Квалитетнa лигa Србије

  У петом колу Квалитетне лиге Србије стонотенисери Лужнице дочекују у суботу, 8. новембра  на свом терену екипу СТК „Бор“. Сусрет, петопласиране Лужнице и шестопласираног Бора, игра се од 15.00 часова у малој сали ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Бабушници. 

  06.11.2014.

 • Peto kolo prvog dela prvenstva Druge lige Srbije-grupa jug

  U derbiju poslednjeg, 5. kola prvog dela prvenstva Druge lige Srbije-grupa jug, stonoteniserke Lužnice pobedile su, do ovog kola drugoplasiranu ekipu RSTK Pirot rezultatom 4:3, čime su prvi deo prvenstva završile sa maksimalnim učinkom od pet pobeda iz isto toliko susreta, i potvrdile prvo mesto na tabeli na kome se nalaze od starta prvenstva.  Susret dve vodeće ekipe, potpuno je oravdao epitet derbija, jer je viđen dobar stoni tenis, uz veliku neizvesnost do samog kraja. Lužnica je povela sa 1:0 nakon pobede Ognjanovićeve nad Vukumirevićevom rezultatom 3:0. U drugoj partiji, u susretu dve Milice, domaće Tomić i gostujuće Ćirić, slavila

  ...
 • Пето коло Регионалне ФУТСАЛ лиге

  У петом колу Регионалне ФУТСАЛ лиге екипа КМФ „Бабушница 2011“ поражена је јуче у Књажевцу од екипе КМФ „Гургусовац“ резултатом 6:2, полувреме 1:1. Бабушничка екипа пропустила је прилику да забележи другу првенствену победу, јер је на два ипо минута пре краја сусрета имала вођство од 2:1. Међутим, поред неколико грешака играча бабушничке екипе, поразу су кумовале и судије овог сусрета својим чудним и тенденциозним одлукама. У наредном, шестом колу екипа КМФ „Бабушница 2011“  као фиктивни домаћин дочекује у Белој Паланци екипу КМФ „Бањица“ из Беле Паланке. Ово ће бити први сусрет ових екипе, јер је белопаланачка екипа од ове сезоне почела да се такмичи у Регионалној ФУТСАЛ лиги.

 • Peto kolo Regionalne FUTSAL lige

  U petom kolu Regionalne FUTSAL lige ekipa KMF „Babušnica 2011“ poražena je juče u Knjaževcu od ekipe KMF „Gurgusovac“ rezultatom 6:2, poluvreme 1:1. Babušnička ekipa propustila je priliku da zabeleži drugu prvenstvenu pobedu, jer je na dva ipo minuta pre kraja susreta imala vođstvo od 2:1. Međutim, pored nekoliko grešaka igrača babušničke ekipe, porazu su kumovale i sudije ovog susreta svojim čudnim i tendencioznim odlukama.  U narednom, šestom kolu ekipa KMF „Babušnica 2011“ kao fiktivni domaćin dočekuje u Beloj Palanci ekipu KMF „Banjica“ iz Bele Palanke. Ovo će biti prvi susret ovih ekipe, jer je belopalanačka ekipa od ove sezone počela da se takmiči u Regionalnoj FUTSAL ligi.

 • Пионири ФК Лужница

  Пионири  ФК Лужница из Бабушнице, у последњем колу Окружне пионирске лиге, поражени су у суботу у Пироту од екипе Радничког резултатом 6:0. И поред пораза пионири Лужнице, скором од десет победа и два пораза освојили су прво место у лиги.

 • Пиротски управни округ

  У згради Пиротсклог управног округа данас је одржан састанак начелника Пиротског округа Димитрија Видановића са представницима локалних самоуправа и начелницом водне инспекције Министарства пољопривреде Љиљаном Анђелић, у вези сарадње у осласти управљања водама у Републици Србији. На дневном реду састанка било је и доношење Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда, што је обавеза локалних самоуправа, и надзору над јавним предузећима која обављају послове сакупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода. На састанку је било речи и о сеоским водама, издавању водних аката, грађевинских и употребних дозвола. 

  ...
 • Писмо председника општине- припрема буџета


  Р е п у б л и к а   С р б и ј а

  ОПШТИНА БАБУШНИЦА
  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
  Број: 400-91/2015-02
  26.11.2015. године
  Б А Б У Ш Н И Ц А

  ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ

             

  ...
 • Planinarski klub „Ruj 1706“

  Planinarski klub „Ruj 1706“ iz Babušnice organizuje u nedelju, 15.marta  odlazak na planinarenje i skijanje na Staroj planini - Babin zub. Polazak je u nedelju u 7.00 časova sa parkinga ispred opšine Babušnicа. Troškovi prevoza za članove kluba koji su uplatili članarinu za 2015.godinu iznose 150,00 dinara po osobi a za sve ostale zainteresovane 300,00 dinara po osobi (broj mesta je ograničen a prednost prilikom prijavljivanja imaju članovi

  ...
 • ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ПАРОХИЈА БАБУШНИЧКА, У САРАДЊИ СА ОПШТИНОМ БАБУШНИЦА, ОРГАНИЗУЈЕ ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ НА БАЗЕНУ У БАБУШНИЦИ.
  ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ХРАБРОСТИ И НАЈМАЊЕ 18 ГОДИНА ДА СЕ ПРИЈАВЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 15. ЈАНУАРА. БРОЈ ПЛИВАЧА ЈЕ ОГРАНИЧЕН. СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ КОД БАБУШНИЧКОГ ПАРОХА.
  Парох бабушнички:

  ...
 • Plivawe za časni krst

  U ponedeljak, 19. januara Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju Bogojavljanje- praznik krštenja Hristovog.Kao i prošle godine Srpska pravoslavna parohija babušnička u saradnji sa opštinom Babušnica, organizuje na Kupališnom kompleksu u Babušnici plivanje za Časni bogojavljanski krst. Svi oni koji imaju navršenih 18 godina i žele da učestvuju na ovoj manifestaciji, koja se po drugi put organizuje u Babušnici, mogu se prijaviti još danas i sutra, parohu babušničkom Slaviši Smiljiću, lično ili na telefon 064/42-83-775. Broj plivača je ograničen. Običaj plivanja za Časni krst je

  ...
 • Plivanje za časni krst

  Srpska pravoslavna parohija babušnička, u saradnji sa opštinom Babušnica, organizuje plivanje za Časni bogojavljanski krst. Plivanje će biti organizovano u ponedeljk, 19. januara na Kupališnom kompleksu u Babušnici. Svi oni koji imaju navršenih 18 godina i žele da učestvuju na ovoj manifestaciji, koja se po drugi put organizuje u Babušnici, mogu se prijaviti do petka, 16. januara, parohu babušničkom, jereju Slaviši Smiljiću, lično ili na telefon 064/42-83-775. Broj plivača je ograničen. Svi učesnici plivanja za časni krst moraju da budu punoletni. Običaj plivanja za Časni krst je već tradicija u Srbiji. Krst bi trebalo da se pravi od zaleđene prošlogodišnje Bogojavljenske vodice. Zatim se on baca u vodu, a uglavnom mlađi

  ...
 • Пливање за Часни крст

  У недељу, 19. јануара Српска православна црква и верници прослављају Богојављање- празник крштења Христовог. На сам дан Богојављања, са почетком у осам часовау у храму Светог Николе у Бабушници одржаће се Света Литургија, након које ће се у порти обавити освећење воде. У 13.30 часова након окупљања верника креће Литија до Купалишног комплекса где ће се од 14 часова по први пут у Бабушници одржати пливање за Часни богојављански крст, на коме ће учествовати 12 такмичара. Поред пливања за Часни крст, на купалишном комплексу биће уприличен и културно-уметнички програм уз учешће фолклорног ансамбла Дома културе Бабушница. Унедељу, 19. јануара од 11.00 часова, и у цркви „Свете тројице“ у Драгинцу биће обављено традиционално освећење воде уз народно весеље.

 • Pojedinačno prvenstvo Srbije u stonom tenisu

  Pojedinačno prvenstvo Srbije u stonom tenisu za juniore i juniorke održaće se u sutra i u nedelju,  22. marta u hali Sportskog centra „7. juli“ u Paraćinu.  Na ovom dvodnevom turniru, juniorke i juniori nadmetaće se u pojedinačnoj konkurenciji, ženskim, muškim i mešovitim parovima. Na prvenstvu će učestvovati  43 juniora i 27 juniorki iz Srbije, a među njima i članovi  STK „Lužnica“  iz Babušnice, Stefan Ignjatović, Ljubica Nikolić, Milica Tomić i Anđela Ognjanović. Prvenstvo organizuju Stonoteniski savez Srbije i  STK SFS Borac.

  ...