Јавна расправа за доношење Одлуке о буџету општине Бабушница за 2022. годину

Република Србија
ОПШТИНА БАБУШНИЦА
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
Број: 400-148/2021-02
14.10.2021. године
БАБУШНИЦА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ

   У складу са буџетским календаром отпочели смо са активностима на изради буџета општине Бабушница за 2022.годину. Поступак припреме за израду и доношење Одлуке о буџету одвија се у складу са Упутством за припрему Одлуке о буџету локалне власти, које нам је доставило Министарство финансија Републике Србије. У упутству су садржане основне економске претпоставке и смернице за израду буџета.

   Одлука о буџету је један од најважнијих правних аката који доноси Скупштина јединице локалне самоуправе. Овом Одлуком треба да се обезбеди правни и финансијски оквир за бржи развој наше општине, повољна клима за улагање у пољопривреду, отварање малих и средњих предузећа, развој инфраструктуре и других привредних активности. Такође, буџетом треба обезбедити средства за функционисање свих виталних функција наше општине, као што су образовање, здравство, култура, спорт.

   Полазећи од ових чињеница, а имајући у виду да буџет треба да буде крајње транспарентан, да одговара потребама и интересима грађана ове општине, позивам Вас да активно учествујете у поступку израде и доношења буџета за 2022. годину, тако што ћете давати своје предлоге и сугестије који локалној самоуправи могу бити од велике помоћи у поступку израде Одлуке о буџету општине Бабушница за 2022. годину.

   Предлоге и сугестије можете слати у писаној форми на е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., доставити поштом на адресу : Општина Бабушница, Општинска управа, Одељење за привреду и финансије - Одсек за финансије и локалну пореску администрацију, ул. Ратка Павловића бр. 1, 18330 Бабушница, као и преко пријемне канцеларије у згради општине.

   Поштовани грађани, својим конструктивним и позитивним ставом у поступку израде буџета, и сами ћете активно учествовати у креирању локалне политике развоја, планова и програма, који треба да се реализују у наредној години и којим се стварају услови за бржи развој наше општине.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
Ивана Стојичић


    14.октобар.2021. године